#Ανανάς! Ένα τροπικό φρούτο με εξωτική εικόνα και ακαταμάχητη γεύση

Γεννήθηκε στη Νότια Αμερική και μεταφέρθηκε στην Καραϊβική από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Εκεί αγαπήθηκε, καλλιεργήθηκε, πήρε το όνομα του «anana» που σημαίνει εξαιρετικό #φρούτο και αποτελεί ακόμη και στις σημερινές ημέρες το σύμβολο της #φιλοξενίας και της ανοιχτόκαρδης διάθεσης προς τους ξένους. 

Πέρα όμως από την ιστορία του, διαθέτει και σημαντικές ιδιότητες για την #υγεία μας:


🍍Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το ιώδιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και το ασβέστιο, που ενισχύουν τις #ανοσοποιητικές άμυνες του οργανισμού και επιδρούν θετικά στο #θυρεοειδή και τα νευρικά κύτταρα.


🍍Ο ανανάς διευκολύνει την #πέψη, λόγω ενός πεπτικού ενζύμου, της #βρωμελαΐνης, που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών για την καλύτερη απορρόφησή τους.


🍍 Βοηθά στη διατήρηση του #βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές #ίνες και της γλυκιάς του γεύσης που τον καθιστά ένα φυσικά γλυκό σνακ.


🍍Είναι κατάλληλος για την #αποθεραπεία μετά από σκληρή άσκηση, γιατί αποκαθιστά τους μύες και περιορίζει τις #φλεγμονές στους ιστούς.


🍍Η περιεκτικότητά του σε μαγγάνιο τον καθιστά ισχυρό #σύμμαχο των #οστών και των συνδετικών ιστών.


🍍Χάρις στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του καθαρίζει το #δέρμα και το βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.


🍍Προλαμβάνει την #τριχόπτωση γιατί καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των τριχών.


🍍Η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου εκφύλισης της #ωχράς κηλίδας και τις #αλλεργίες.


⛔️ #Προσοχή όμως στην υπερβολική #κατανάλωσή του γιατί αλληλεπιδρά με ορισμένα #φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά, τα αντιπηκτικά, τα σπασμολυτικά, τα αγχολυτικά και τα φάρμακα για την αϋπνία.