Η Φαρμακευτική με διάλεξε, δεν τη διάλεξα.

Ξεκίνησα να περπατώ στο δρόμο της με διστακτικά βήματα προς ένα σύμφωνα με τις κοινωνικές αντιλήψεις προσοδοφόρο επάγγελμα, που μου αποκάλυψε τους ανεξάντλητους ορίζοντες μιας σαγηνευτικής επιστήμης και μιας γνώσης που μετουσιώνεται σε ουσιαστική κοινωνική προσφορά. Γιατί πίσω από τη λέξη Φαρμακοποιός υπάρχει ο άνθρωπος που καλείται να καθησυχάσει αγωνίες και φόβους, να ανακουφίσει πόνους, να προστατέψει από τους ενδεχόμενους κινδύνους, να προλάβει την ασθένεια ή την εξέλιξή της, να καθοδηγήσει προς το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και να εμφυσήσει δύναμη και κουράγιο στον άνθρωπο που μάχεται να νικήσει μια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια.

Έτσι, η Φαρμακευτική έγινε η αγάπη και το πάθος της ζωής μου, η προσωπική μου αποστολή, ένα έργο 33 ετών αφιερωμένο στην υγεία των συνανθρώπων μου.

Ο «πάγκος» του φαρμακείου μου είναι η ανεκτίμητη εμπειρία μου, το δικό μου βιογραφικό και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων που απευθύνονται κάθε μέρα σε εμένα, η ηθική μου ανταμοιβή και η επαγγελματική μου καταξίωση.

Αποφοίτησα με άριστα από τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησα σημαντική εμπειρία στο εργαστήριο και την παρασκευή όλων των γαληνικών φαρμακοτεχνικών μορφών, σε ένα από τα πιο γνωστά κεντρικά φαρμακεία των Αθηνών. Η μαθητεία αυτή ήταν και ο λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσω στο δικό μου φαρμακείο ένα σύγχρονο εργαστήριο παρασκευής σκευασμάτων εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας για να αναβιώσω και να αναδείξω έναν από τους πιο ουσιαστικούς ρόλους του φαρμακοποιού.

Τον Ιούνιο του 1988, το φαρμακείο μου στο Χολαργό έγινε η μήτρα που στα 40 τετραγωνικά της εκκόλαψε τα όνειρα μου και γέννησε τη σημερινή επιχείρηση των 350 τετραγωνικών και της μεγάλης ομάδας των φαρμακοποιών, των βοηθών και των αισθητικών που αποτελούν την ψυχή της επιχείρησης μου.

Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχουν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Η φροντίδα των αναγκών τους, η εμψύχωση και η στήριξη τους είναι προτεραιότητα και κύριο μέλημα μου. 

Επιπλέον,η λατρεία μου για τα ζώα έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ειδικού τμήματος κτηνιατρικών φαρμάκων και τμήμα παρασκευής ειδικών γαληνικών σκευασμάτων για την υγεία των τετραπόδων φίλων της ζωής μας. 

Αγαπώ πολύ τα βιβλία και τη δια βίου μάθηση και πιστεύω ότι η ολοκληρωμένη επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με την πίστη στην ιερή αξία της ανθρώπινης ζωής παράγει το ουσιαστικότερο έργο στον τομέα της υγείας. 

Έχω δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και έχω κυκλοφορήσει σε αποκλειστική μετάφραση στα Ελληνικά το βιβλίο «Φάρμακα Άγγελοι και Τιμωροί» της Αμερικανίδας φαρμακοποιού Suzy Cohen που αναδεικνύει την αδιαμφισβήτητη σημασία του φαρμακοποιού στην ενορχήστρωση και την προστασία της υγείας.

Προσδοκώ το site μου να αποτελέσει μια πηγή πληροφοριών και συμβουλών για τη διαφύλαξη της δικής σας υγείας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και να φωτίσει μονοπάτια γνώσεων που δύσκολα θα συναντήσετε στο αχανές σκοτεινό δάσος του Διαδικτύου. Σε κάθε κείμενο μου καταθέτω την εμπειρία μου, την αγάπη μου για την επιστήμη που υπηρετώ, την ευαισθησία μου για όλα όσα με συγκινούν και την προσωπική μου ανάγκη να μοιραστώ με ενσυναίσθηση μαζί σας όλο τον κόσμο των γνώσεων που έχω κατακτήσει σαν φαρμακοποιός καθώς και των συναισθημάτων που χαρακτηρίζουν την ύπαρξη μου ως μητέρα και ως γυναίκα.

e-shop – Τα δικά μας προϊόντα