Περπατώντας για τη δουλειά

Σημάδι των καιρών, νέα μόδα, αφόρητο κυκλοφοριακό, ανάγκη για περισσότερη άσκηση; Όποια και αν είναι η απάντηση, το περπάτημα κάνει καλό και η επιλογή του για τη μετακίνησή σας προς τη δουλειά είναι βέβαιο πως μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σας.

Αρχικά το περπάτημα είναι μια ήπια φυσική άσκηση που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, δεν θα σας ιδρώσει, ούτε θα ταλαιπωρήσει τα πόδια σας, αντιθέτως θα αυξήσει τον καρδιακό σας παλμό και την αναπνοή σας, θα μειώσει την χοληστερίνη και την υψηλή πίεση και θα κάψει τις θερμίδες του πρωϊνού με φυσικό τρόπο. Καθώς περπατάτε ο εγκέφαλός σας εκκρίνει ενδορφίνες που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την διάθεσή σας και να ανεβάσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας, ενώ τα επίπεδα του στρες έχει αποδειχθεί πως μειώνονται εξίσου δραστικά. Στη διάρκεια αυτής της πρωϊνής «γυμναστικής» έχετε άπλετο χρόνο να βάλετε σε τάξη τα πράγματα που έχετε στο μυαλό σας και να αποταμιεύσετε χρήματα που διαφορετικά θα ξοδεύατε στις μετακινήσεις σας με αμάξι ή άλλα μέσα. Επιπλέον, θα σας δώσει την ευκαιρία να αθληθείτε καθώς πηγαίνετε προς τη δουλειά σας, γεγονός που θα σας εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας στη διάρκεια της ημέρας, μακριά από γυμναστήρια και υποχρεωτικές ασκήσεις μετά από μια κουραστική ημέρα. Και μην ξεχνάτε πως περπατώντας έχετε την δυνατότητα να παρατηρείτε τον κόσμο γύρω σας, να ανακαλύπτετε τις ομορφιές της πόλης, να μένετε μακριά από την οθόνη του κινητού σας, να μην βιώνετε ένταση όταν είσαστε μπλοκαρισμένοι στην κίνηση, να απολαμβάνετε την άνοιξη και τον καθαρό αέρα.

Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας με τα επαγγελματικά σας ρούχα, πάρτε την τσάντα και τα ακουστικά σας και αφήστε τους άλλους να αναστενάζουν στο τιμόνι και τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Ένας πρωϊνός περίπατος πηγαίνοντας για τη δουλειά είναι πολύ ανακουφιστικός για τον σύγχρονο άνθρωπο που αναγκάζεται να ζει στους φρενήρεις ρυθμούς μιας εποχής που η τεχνολογία αλλά και οι απαιτήσεις δεν του αφήνουν παρά ελάχιστα περιθώρια να αφιερώσει στον εαυτό του. Περπατήστε και είναι βέβαιο πως σύντομα θα απογειώσετε την υγεία και τη διάθεση σας!