Οι ευεργετικές ιδιότητες ενός περιπάτου στη φύση

Οι ευεργετικές ιδιότητες ενός περιπάτου στη φύση

Ένας περίπατος στην ύπαιθρο εκτός από την αίσθηση γαλήνης και ικανοποίησης που προσφέρει, μπορεί να απαλύνει σε σημαντικό βαθμό τις αρνητικές σκέψεις που μας οδηγούν σε κατάθλιψη και μόνιμο άγχος.
Είναι σημαντικό να βρίσκουμε χρόνο να ξεφεύγουμε από το αστικό περιβάλλον και να περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση, γιατί αυτό επηρεάζει θετικά την καλή μας ψυχολογική κατάσταση.

Μία μελέτη που διεξήγαγαν οι ψυχολόγοι R. Atchley και D. Strayer αποκάλυψε πως προβλήματα που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα μπορούν επίσης να βελτιωθούν δραματικά όταν κάποιος αποσυνδέεται από την τεχνολογία και επανενώνεται με τη φύση.
Μία άλλη μελέτη που διεξήγαγαν οι Δρ. F.Kup και Α. Faber Taylor, αποκάλυψε πως η έκθεση των παιδιών που πάσχουν από ΔΕΠΥ, σε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα της παρορμητικής συμπεριφοράς.

Ο περίπατος στη φύση είναι παράλληλα μια εξαιρετική #άσκηση για την καλή υγεία και την καύση θερμίδων, πιο φιλική για τις #αρθρώσεις σε σχέση με το τρέξιμο. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι περπατούν σε φυσικό περιβάλλον τείνουν να ακολουθούν πιο πιστά το πρόγραμμα εκγύμνασής τους και αυτό αποτελεί μια καλή επιλογή άσκησης για να παραμείνει κάποιος δραστήριος σε τακτική βάση.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia ανακάλυψαν ότι η #αεροβική άσκηση του περπατήματος αυξάνει τον όγκο του #ιππόκαμπου – εκείνου του τμήματος του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με την πρόσφατη #μνήμη σε ανθρώπους άνω των 70 ετών. Αυτού του είδους η άσκηση όχι μόνο ελαττώνει την απώλεια μνήμης αλλά βοηθά και στην πρόληψη. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν πως πέρα από την ψυχική ανάταση δίνει ώθηση στην αυτοεκτίμηση και συμμετέχει στην έκλυση ενδορφινών προσφέροντας έτσι μια φυσική εναλλακτική σε προβλήματα χρόνιων πόνων που πολλοί καταφεύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές για να επιλύσουν.


Αφήστε μια απάντηση