Βασιλικός και αποξήρανση βοτάνων στο σπίτι

Βασιλικός και αποξήρανση βοτάνων στο σπίτι

Η ευωδιά της φύσης προσφέρει γαλήνη στην ψυχή μας.
Ένας υπέροχος τρόπος για να μεταφέρουμε τις μυρωδιές των βοτάνων στο σπίτι μας και την καθημερινότητα της ζωής μας είναι να τα αποξηράνουμε. Όχι έξω στον ήλιο αλλά πολύ εύκολα και απλά με τη βοήθεια του φούρνου μας.
Ο βασιλικός με το υπέροχο άρωμα του απελευθερώνει καλοκαιρινές μνήμες αλλά τώρα που ο φθινοπωρινός καιρός έχει επίδραση στη ζωντάνια των φύλλων του μπορούμε να τον αποξηράνουμε και να τον χρησιμοποιούμε για τη γευστική αναβάθμιση των δημιουργιών μας.
Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 80°C. Στη βάση του ταψιού τοποθετούμε ιδανικά ένα φύλλο σιλικόνης για να ακουμπήσουμε τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού μας.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε με βαμβακερή πετσέτα τον βασιλικό φροντίζοντας να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την υγρασία. Τον τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου σε μόνη στρώση στην υψηλότερη θέση του φούρνου.
  • Ψήνουμε για 1-2 ώρες στους 80°C έως τα φύλλα να αποκτήσουν μία τραγανή όψη.
  •  Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια σπάμε λίγο τα φύλλα με το χέρι μας και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει στεγανά.

Η αποξήρανση των βοτάνων είναι μία απολαυστική διαδικασία με την οποία ευωδιάζει το σπίτι σας και συλλέγετε τις αρωματικές τους ιδιότητες για τη μαγειρική σας. Επιπλέουν, αν είσαστε λάτρης των τσαγιών ο αποξηραμένος βασιλικός απογειώνει τη γεύση του τσαγιού σας.

Αφήστε μια απάντηση