Το στρώσιμο του κρεβατιού

Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο ήδη ανθρώπων

… το κρεβάτι τους κάθε μέρα και σε αυτούς που δεν το κάνουν γιατί το θεωρούν σπατάλη χρόνου.
Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία αξίζει να γνωρίσετε τα οφέλη του στρωσίματος του κρεβατιού στην υγεία μας και την ψυχοσύνθεση μας.

Αίσθημα ολοκλήρωσης.
Μέσα σε δύο λεπτά του χρόνου σου που απαιτείται για να στρώσεις το κρεβάτι σου ξεκινάς την ημέρα σου με τη θετική διάθεση που προσδίδει το μικρό σου «επίτευγμα». Δημιουργείς ένα τακτοποιημένο σημείο εστίασης εκεί που πριν υπήρχε χάος. Και μπορεί ένα στρωμένο κρεβάτι να μην τακτοποιεί μαγικά και το υπόλοιπο δωμάτιο αλλά σε βοηθά να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο.

Μείωση του στρες.
Ένα άστρωτο κρεβάτι μέσα σε ένα ακατάστατο δωμάτιο επιφορτίζει με στρες και άγχος το μυαλό μας.

Αύξηση παραγωγικότητας.
Αρχίζοντας την ημέρα με την διάθεση να στρώσεις το κρεβάτι σου ενισχύεις τη αίσθηση να κάνεις την ημέρα σου πιο παραγωγική.

Βελτίωση της υγείας.
Στρώνοντας το κρεβάτι κρατάς την σκόνη μακρυά από τα σκεπάσματα σου και απομακρύνεις την πιθανότητα αλλεργιών. Αλλάζοντας συχνά τα σεντόνια , πλένοντας το κάλυμμα του στρώματος και αερίζοντας το δωμάτιο σου ,προφυλάσσεται από τα ακάρεα της σκόνης.

Καλλιέργεια αυτοπειθαρχίας.
Όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί, το μόνο πράγμα που δεν έχεις όρεξη να κάνεις είναι να τακτοποιήσεις το κρεβάτι. Αυτό το συναίσθημα είναι κατανοητό, αλλά είναι επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία να πειθαρχήσεις στον εαυτό σου. Αναπτύσσεται με την υπερνίκηση της ψυχικής και της σωματικής αντίστασης. Μολονότι ο εγκέφαλος και το σώμα σου μπορεί να αντισταθεί στις προσπάθειές σου, εσύ μπορείς να συγκεντρώσεις το νου σου και να εστιάσεις μόνο σε αυτό που πρέπει να κάνεις.

Άσκηση αυτοσυγκέντρωσης.
Μια αρχή της αυτοσυγκέντρωσης είναι να δίνουμε την προσοχή μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο καθήκον, δημιουργώντας μια ψυχική και σωματική “σύνδεση”. Έτσι, διασκορπίζεται μεγάλο μέρος της αντίστασης και του άγχους που προσπαθούν να εισχωρήσουν καθώς εστιάζουμε επιμελώς στη συγκεκριμένη εργασία και νιώθουμε αίσθηση ανταμοιβής.

Δημιουργία αίσθηματος ηρεμίας.
Ένα στρωμένο κρεβάτι δημιουργεί αίσθημα #πληρότητας και γαλήνης. Ένα καταφύγιο που μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο σου, να χαθείς στις σκέψεις σου, να απολαύσεις έναν ποιοτικό ύπνο.

Τέλος,
Απομακρύνεις την πιθανότητα να ξαναξαπλώσεις στο κρεβάτι σου για να συνεχίσεις τον ύπνο σου…

Αν τώρα συνεχίζεις να θεωρείς το στρώσιμο του κρεβατιού μία καταναγκαστική εργασία από την παιδική σου ηλικία, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να το δεις ως μία ευκαιρία να κάνεις το πρώτο βήμα αλλαγής της καθημερινότητας σου. Χρειάζεσαι μια στιγμή για να ισιώσεις το σκέπασμα και να δημιουργήσεις ένα τακτοποιημένο και κομψό μέρος αντί να βλέπεις μια ασυμμάζευτη καταστροφή.

“Αν στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί, θα έχετε κάνει με επιτυχία το πρώτο καθήκον της ημέρας. Το στρώσιμο του κρεβατιού σας, θα ενισχύσει το γεγονός ότι τα μικρά πράγματα έχουν σημασία στη ζωή. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, τότε δεν θα είσαστε σε θέση ούτε τα μεγάλα πράγματα να κάνετε σωστά.”
*Ο. Μακρέβεν, ναύαρχος Αμερικανικού Ναυτικού.

Αφήστε μια απάντηση