Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Κάθε αρχή του χρόνου μετά τις ευχές για να είναι καλή η χρονιά, έρχεται και η αιώνια υπόσχεση για #απαλλαγή των κιλών που βάλαμε στις γιορτές, ώστε το καλοκαίρι να μας βρει υγιείς και με τη ζυγαριά στα χαμηλά της επίπεδα.
Με τον ερχομό όμως της άνοιξης και την αλλαγή που επιβάλει στις ντουλάπες και το ντύσιμό μας, επιστρέφουν και όλες οι ανασφάλειες που έχουμε για το βάρος και την εμφάνισή μας. Αν προσθέσουμε και τη νέα #πραγματικότητα που όλοι βιώσαμε με τον κατ’οίκον περιορισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του κορωνοϊού, αλλά και τα νέα άγχη και την αρνητική ψυχολογία που μας διακατέχουν τότε η μάχη με τη #ζυγαριά δείχνει να γέρνει προς την αντίθετη από την επιθυμητή κατεύθυνση.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας #κατά της Δίαιτας είναι λοιπόν η αφορμή για να αποδεχτούμε το σώμα μας όπως είναι, με τη #μοναδικότητα και την ιδιαίτερή του #ομορφιά.

Ιστορικά, αυτή η μέρα καθιερώθηκε από τη συγγραφέα Μ. Έβανς με αφορμή την είδηση αυτοκτονίας μιας 15χρονης έφηβης που δεν μπορούσε να χάσει βάρος.

Έκτοτε η ημέρα αυτή μάς υπενθυμίζει πως ανεξάρτητα από τους στόχους που βάλαμε στη ζυγαριά μας, οφείλουμε να είμαστε #χαρούμενοι που είμαστε γεροί και υγιείς, όμορφοι με τον δικό μας μοναδικό τρόπο. Είναι η μέρα που απαλλαγμένοι από #ενοχές και #εμμονές για απώλεια βάρους, θυμίζουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας πως η #ζωή είναι #ωραία ανεξάρτητα από το φυσικό μέγεθος του σώματός μας γιατί πηγάζει από την εσωτερική μας διάθεση για χαρά και ευεξία.