Αναπνοή και υγεία

Ο τρόπος που αναπνέουμε καθορίζει την υγεία μας!


Η αναπνοή ελέγχει τη ροή της λέμφου και την οξυγόνωση όλων των κυττάρων του οργανισμού μας. Τα κύτταρα μας λαμβάνουν το οξυγόνο και απεκκρίνουν όλες τις τοξίνες, τα βακτήρια και τους ιούς που μας απειλούν.


Για να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη της αναπνοής χρειάζεται να αναπνέουμε βαθιά και να κρατάμε για λίγα δευτερόλεπτα την ανάσα μας πριν εκπνεύσουμε. Έτσι όπως ασυνείδητα κάνουμε όταν περπατάμε στη φύση ή όταν θέλουμε να κρατήσουμε την #αγαλλίαση της θαλασσινής αύρας στην ψυχή μας.


Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη άγχος και αγωνίες. Τρέχουμε πίσω από τις ζωές μας. Αναπνέουμε μηχανικά και αυτοματοποιημένα με ρηχές μικρές αναπνοές, ίσα-ίσα για να χτυπάει η καρδιά μας. Και όταν πονάμε πολύ….ασυναίσθητα κρατάμε την ανάσα μας από φόβο μην μας ακούσει ο πόνος και παραμείνει.


Όταν όμως αναπνέουμε βαθιά και ουσιαστικά τότε στέλνουμε νοερά την αναπνοή μας ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο κύτταρο του σώματος μας. Είναι σαν να γεμίζουμε το σώμα μας με φροντίδα, αγάπη και ηρεμία.
Όλοι εναποθέτουμε την υγεία μας στη σωστή διατροφή, στην άσκηση και τις βιταμίνες αγνοώντας τη δύναμη της ενσυνείδητης αναπνοής.

Σταθείτε τρεις φορές στη διάρκεια της ημέρας και πάρετε 10 βαθιές αργές αναπνοές και θα βιώσετε σε όλη σας την ύπαρξη την ευεργετική ευεξία που προσφέρει η αναπνοή σας!