Το Χριστουγεννιάτικο δώρο

Στέκεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο όμορφα πακεταρισμένο, μυστηριώδες και πολλά υποσχόμενο. Ο λόγος για το δώρο φυσικά που η παρουσία του γεμίζει με προσμονή μικρούς και μεγάλους τώρα τις γιορτές. Πόση άραγε σημασία έχει η συσκευασία του;

Μπορεί να μας έμαθαν πως δεν πρέπει να «κρίνουμε» ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις, από το…περιτύλιγμα, όμως στις γιορτές το περιτύλιγμα αψηφά τη λαϊκή νουθεσία και επιδιώκει να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μικροί και μεγάλοι επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για το πιο ευφάνταστο τρόπο που θα ντύσουν τα δώρα της καρδιάς τους. Κορδέλες, σακούλες, χαρτιά, γεμίζουν με το χρώμα τους τα σπιτικά μας. Δώρα, σκέψεις και συναισθήματα καλά φυλαγμένα στο γιορτινό χαρτί, εξάπτουν την αδημονία. Οι ειδικοί επιμένουν στη σημασία του περιτυλίγματος και στις εντυπώσεις που δημιουργεί, στην μεγάλη αξία που δίνει στο ίδιο το δώρο. Τονίζουν τη δύναμη που έχει να απογειώνει την έκπληξη και τη χαρά και να δημιουργεί τυραννική προσμονή για την αποκάλυψη του «θησαυρού» που κρύβεται στο εσωτερικό του. Η συσκευασία διηγείται πάντα μια ιστορία για το προϊόν, τις αξίες της εταιρείας από την οποία προέρχεται, το περιβαλλοντικό και το κοινωνικό αποτύπωμά της. Είναι αυτή που μπορεί εύκολα να γίνει απόρριμμα αλλά και να αλλάξει χρήση. Είναι η προσωπική πινελιά που που μπορεί να μεταβάλλει την απλότητα μιας χειρονομίας σε έκφραση αγάπης και φροντίδας για τον αποδέκτη της και την ξεχωριστή θέση που κατέχει στην καρδιά σας. 

Σύντομα πλησιάζει εκείνη η «ιερή» γεμάτη χαρούμενες φωνές και αγκαλιές ημέρα, που θα ανταλλάξετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους τα δώρα. Είναι η στιγμή που μικροί και μεγάλοι με μάτια που λάμπουν από χαρά θα αγγίξουν την κορδέλα, θα χαϊδέψουν το περιτύλιγμα, θα διαβάσουν τα λόγια της κάρτας, θα προσπαθήσουν να μαντέψουν το πολύτιμο μυστικό που βρίσκεται φυλαγμένο στο προσεκτικά επιλεγμένο δώρο που η αγάπη σας έντυσε γιορτινά. Ένα δώρο, ευχή και υπόσχεση για Χαρούμενα Χριστούγεννα, για μια αισιόδοξη και δημιουργική νέα χρονιά! 

Photo credits: Anna Kuzmina