Το ευεργετικό σταφυλοκουκουτσέλαιο

Το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού πρωτοστατεί στον κόσμο της ομορφιάς! Ποιοι είναι οι λόγοι που το έχουν τοποθετήσει στην υψηλότερη θέση του βάθρου των προτιμήσεων στην καλλυντική περιποίηση; 

🍇Τα κουκούτσια που απομένουν μετά την ψυχρή σύνθλιψη των καρπών του σταφυλιού κατά τη διάρκεια της παρασκευής κρασιού, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που αποδεδειγμένα είναι ευεργετικά για την πρόληψη της γήρανσης, την αντιστροφή της περιβαλλοντικής βλάβης στο δέρμα και τον ελέγχο της ακμής.Ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα απολαμβάνει την απόλυτη ενυδάτωση με το το βιολογικό σταφυλοκουκουτσέλαιο. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως οι προανθοκυανιδίνες του είναι 50 φορές μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και 20 φορές σε βιταμίνη C. Αυτές οι ποσότητες το κάνουν ένα ισχυρό όπλο ενάντια στις βλάβες από την περιβαλλοντική μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία, βοηθώντας το δέρμα να διατηρείται απαλό, λαμπερό και αναζωογονημενο.  

🍇Το έλαιο αυτό έχει τη δύναμη να αντιστρέφει τη γήρανση του δέρματος. Όχι μόνο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες αλλά βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ η πλούσια περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα του οδηγεί στην υγιή αναγέννηση της επιδερμίδας. Οι μικρές ρυτίδες έκφρασης εξαφανίζονται και απαλύνονται όλα τα σημάδια και οι ουλές της ακμής στην επιφάνειας του δέρματος μας. 

🍇Θεραπεύει την ακμή εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε λινολεϊκό οξύ και με την εφαρμογή του ενδυναμώνεται η κυτταρική μεμβράνη της επιδερμίδας. Παράλληλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και θεραπευτική δράση στις δερματοπάθειες. 

🍇Διαθέτει μη λιπαρή και εξαιρετικά ενυδατική υφή σε αντίθεση με άλλα λάδια όπως το λάδι καρύδας ή το λάδι argan. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο δέρμα να το απορροφά εύκολα και καθώς εισχωρούν οι βιταμίνες E και C, καθώς και τα υψηλά επίπεδα Ωμέγα 6 που περιέχει, να επιτυγχάνεται η απόλυτη θρέψη και αναγέννηση.
 

🍇Έχει ήπια στυπτική δράση και συμβάλλει στην τόνωση και τη σύσφιξη της επιδερμίδας. 

🍇 Οι αντιαλλεργικές ιδιότητες το κάνουν εξαιρετική επιλογή για τους ανθρώπους που παρουσιάζουν εποχική αλλεργία αλλά και αλλεργία στην καλλυντική περιποίηση με άλλα φυτικά έλαια.  

Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζετε για να γίνετε λάτρης του σταφυλοκουκουτσέλαιου;