Τα emoji της καρδιάς

Στον αιώνα της τεχνολογίας, ακόμη και η αγάπη έχει βρει την έκφρασή της μέσα από περισσότερα από 20 διαφορετικά emoji. Οι περισσότεροι που τα χρησιμοποιούμε στα μηνύματά μας, πιστεύουμε πως με τη χρήση τους γινόμαστε πιο φιλικοί, πιο σύγχρονοι και αρκετές φορές πιο ενδιαφέροντες. Τι γίνεται όμως με τα emoji της καρδιάς με την ιδιαίτερη χρωματική τους παλέτα, που χρειάζεται τη δική της αποκωδικοποίηση για να μη στείλει διαφορετικό μήνυμα στον αποδέκτη; Ένας γρήγορος οδηγός μπορεί να σας σώσει από μια γκάφα και να σας πλοηγήσει με ασφάλεια στο σύγχρονο κόσμο της τεχνολογικής επικοινωνίας:

💙Η Μπλε καρδιά. Δηλώνει αδελφική ενέργεια, αλλά αν σταλεί σε φίλο θα σημαίνει πως ο δεσμός σας δεν είναι στενός. Αποφύγετε να τη στείλετε σε πρόσωπο που ενδιαφέρεστε, γιατί τότε το μήνυμα σας πιθανότατα θα εκληφθεί σαν υπεκφυγή του τύπου «τα λέμε κάποια στιγμή».

💛Η Κίτρινη καρδιά. Είναι η κατάλληλη για μια οικογενειακή σχέση, για τη γιορτή της Μαμάς ή ακόμη και για τον πρώην αγαπημένο που θέλετε να παραμείνει, έστω, φίλος.

💜Η Μωβ καρδιά. Μία αρκετά …πονηρή καρδιά που προσκαλεί «ερωτικά ξεδιάντροπα» τον αποδέκτη και καλό είναι να στέλνεται σε κάποιον με … ευθύνη σας γιατί τα αποτελέσματα, εφόσον ξέρει να την διαβάζει, ενδέχεται να σας κάνουν να κοκκινίσετε από ντροπή.

🤍Η Λευκή καρδιά. Μια μειλίχια καρδούλα, κατάλληλη για να δείχνει υποστήριξη για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, όχι όμως ενός κατοικίδιου που εξακολουθεί να μονοπωλεί την κόκκινη. Ορισμένες φορές αποστέλλεται σαν συνοδευτική σε φωτογραφίες διακόσμησης μαζί με κάποια άλλη μονόχρωμη.

🤎Η Καφέ καρδιά. Είναι η καρδιά της έγχρωμης φυλής και καλό είναι να αποφεύγεται η αποστολή της από λευκά άτομα, ως ένδειξη αλληλεγγύης, γιατί φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

❤️Η κλασική Κόκκινη καρδιά. Ιδανική για να στέλνεται αγάπη και θετικά συναισθήματα στον αποδέκτη της. Είναι η πιο ρομαντική καρδιά και σίγουρο μήνυμα-δήλωση από ένα νέο σύντροφο. Σύμβολο ακόμη και πλατωνικής αγάπης, καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση της από το πρώτο ραντεβού γιατί ενδεχομένως να στέλνει μήνυμα «απελπισίας». Αν βρίσκεστε σε φάση φλερτ, η αποστολή των δύο ροζ είναι πολύ πιο κατάλληλη για να εκφράσει τον ενθουσιασμό σας.💕

🧡Η Πορτοκαλί καρδιά. Είναι η καρδιά του δειλού, αυτού που διστάζει να στείλει την κόκκινη, προκειμένου να μη «δεσμευτεί» από κάποια δήλωση.

💚Η Πράσινη καρδιά. Ανήκει στον καυχησιάρη, αλλά περισσότερο καταφεύγουν στην χρήση της οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι. Το χρώμα αυτό επιλέγουν και οι φοιτητές όταν αποκτούν νέες γνωριμίες στο Πανεπιστήμιο.

🖤Η Μαύρη καρδιά. Η «δραματική» της χρωματικής παλέτας, συμβολίζει μια βαθιά ρομαντική και εύθραυστη αγάπη και καλό είναι να τη στέλνετε μόνο στην αδελφή-ψυχή σας.

💔Η Ραγισμένη καρδιά. Περιέργως δεν θα πρέπει να στέλνεται σε περιπτώσεις που κάποιος πραγματικά ράγισε την καρδιά σας, αλλά μόνο σαν μια προσπάθεια να προκαλέσετε ενοχές στο παραλήπτη. Πολλές φορές η αποστολή της υπονοεί ότι κάποιες ενέργειες σας πλήγωσαν τον αποστολέα.

💘Η Καρδιά με βέλος. Υπονοεί αυτό που όλοι γνωρίζουμε και καλό είναι να στέλνεται σε μακροπρόθεσμες σχέσεις και όχι σε μια νέα γνωριμία που σας ενθουσίασε.

💝Καρδιά τυλιγμένη σε κορδέλα, σημαίνει πως η καρδιά σας ανήκει στον παραλήπτη.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς να χειριζόμαστε το σύγχρονο αυτό «ευαγγέλιο» της επικοινωνίας, αν και μεταξύ μας, παραμένει πολύ πιο σημαντικό να επιλέγουμε πάντα την γραπτή ή την προφορική επικοινωνία στη γλώσσα των ανθρώπων. Παρά τους τεχνολογικούς θριάμβους, πάντα θα είναι η πιο πειστική γλώσσα της αγάπης και του έρωτα.