Παιχνίδια ομορφιάς με τη λάσπη

Λάσπη! Στο άκουσμα και μόνο της λέξης συνειρμικά αναδύονται στη μνήμη οι φωνές της μητέρας σου όταν λερωνόσουν από την απερίγραπτη διασκέδαση του παιχνιδιού σου με τη λάσπη. Και όμως! Εδώ και αιώνες είναι γνωστό πως το λασπόλουτρο είναι μια ιδιαίτερα χαλαρωτική αλλά και ευεργετική για τον οργανισμό «αταξία».

Η λάσπη και ιδιαίτερα αυτή της Νεκράς θάλασσας είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως της ψωρίασης, του εκζέματος και της ροδόχρου ακμής. Είναι δε εξίσου εξαιρετική η ανακούφιση που προσφέρει από πόνους στις αρθρώσεις, αλλά και η αισθητική περιποίηση που χαρίζει στην επιδερμίδα. Τα μέταλλα που περιέχει, αναζωογονούν και διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα λαμπερή εμφάνιση και ένα  σφριγηλό και υγιές δέρμα. Αιώνες πριν, η  Κλεοπάτρα ταξίδευε στη Νεκρά Θάλασσα για να καλυφθεί με λάσπη, ως μέρος της καλλυντικής περιποίησης του δέρματός της. Ο Ναπολέων και ο Μπετόβεν έτρεχαν συχνά στα θέρετρα του Κάρλοβυ Βάρυ στην Τσεχία, για να απολαύσουν τις θερμές πηγές και τα λασπόλουτρα της περιοχής, ενώ οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν τη λάσπη για να θεραπεύσουν τους δερματικούς ερεθισμούς. 

Δεν είναι όμως όλες οι λάσπες κατάλληλες, γιατί απαιτείται να περιέχουν συγκεκριμένα ορυκτά όπως μαγνήσιο, νάτριο, άργιλο, σίδηρο και θείο. Ο συνδυασμός τους με ιαματικά νερά συνθέτει ένα μοναδικό φυτικό υλικό που η μητέρα- φύση παρασκευάζει εδώ και χιλιάδες χρόνια στο εργαστήριό της και έχει την ιδιότητα όταν έρχεται σε επαφή με την ανθρώπινη επιδερμίδα να απορροφάται και να προσφέρει βαθιά καλλυντική φροντίδα. Επιπλέον, τα λασπόλουτρα ενδείκνυνται και για τη θεραπεία διαφόρων μυοσκελετικών, γυναικολογικών αλλά και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ προσφέρουν ευεξία και καταπολεμούν το άγχος. Αυτές ακριβώς οι ιδιότητες που προσδίδουν στον οργανισμό τα καθιστούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τόσο δημοφιλή.
 

Ακόμη όμως και αν εξακολουθείτε μέχρι και σήμερα να υπακούτε κρυφά στις νουθεσίες της μαμάς και να σας είναι δύσκολο να κυλιστείτε στη λάσπη, η καλλυντική επιστήμη έχει φροντίσει ώστε να κυκλοφορούν στην αγορά μοναδικά προϊόντα της Νεκράς Θάλασσας που χαρίζουν στο δέρμα ελαστικότητα και λάμψη, βασισμένα στα πολύτιμα συστατικά της ταπεινής αλλά τόσο θαυματουργής λάσπης.Ίσως να ήρθε η ώρα να τα γνωρίσετε από κοντά και να αφεθείτε στο παιχνίδι ομορφιάς με την ευεργετική λάσπη!