Να είσαι ένα καλό κορίτσι

Να είσαι ένα καλό κορίτσι!

Τα κοινωνικά πρότυπα και η ανατροφή της οικογένειας σου αυτό απαιτούν. Όχι να είσαι μια δυνατή γυναίκα με την αρετή της καλοσύνης. Να είσαι καλή. Να δείχνεις καλή στα μάτια των άλλων. 

Όταν αφιερώνεσαι στο να δείχνεις καλό κορίτσι παραχωρείς τη δύναμη σου. Η ίδια η λέξη «καλή» είναι ένας χαρακτηρισμός που προσδιορίζεται από τους άλλους, Κανένας δεν αυτοχαρακτηρίζεται «καλός». Είναι ένας τίτλος που στον δίνουν όσοι έχουν εισπράξει ένα θετικό συναίσθημα από την εικόνα σου και τους τρόπους σου. Μια επιβράβευση της ευχαρίστησης που ένιωσαν. Και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ένας ρόλος που οι άλλοι προσδίδουν για να οριοθετήσουν την κοινωνική συμπεριφορά σου. Σαν καλό κορίτσι δεν έχεις τη δύναμη να αποφασίσεις αν θα είσαι καλή ή όχι, γιατί απλούστατα αυτό είναι κάτι που οι άλλοι θα κρίνουν. Το καλό κορίτσι φοράει πάντα ένα χαμόγελο και συμπεριφέρεται με σεβασμό στους ανθρώπους. 

Το να έχεις όμως καλοσύνη σημαίνει να νοιάζεσαι πραγματικά για τους ανθρώπους και να τους το δείχνεις. Πολλές φορές αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείξεις σκληρότητα για να οριοθετήσεις καταστάσεις και συμπεριφορές. Γιατί όταν νοιάζεσαι πραγματικά για τον άλλο θέλεις να ομορφύνεις την ζωή του και την ποιότητα της σχέσης σου μαζί του. 

Η εικόνα του καλού κοριτσιού πρέπει να σπάσει και να αντικατασταθεί με τη #θηλυκή δύναμη της καλοσύνης σαν προσδιορισμός πορείας ζωής. 

Ας χαρίσουμε στον εαυτό μας και τις κόρες μας μια διαφορετική ματιά στην αλληλεπίδραση με τον κόσμο. 

Γιατί το σημαντικότερο καθήκον κάθε ανθρώπου είναι να βρει το νόημα της ζωής του μέσα από την αγάπη και το σθένος. Μια γυναίκα με καλοσύνη είναι η γυναίκα που παραμένει γενναία, ανιδιοτελής και αξιοπρεπής μέσα από την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων της. Έτσι απελευθερώνει γύρω της τη θετική της ενέργεια και την πληρότητα της ψυχής της.