Για κάποιους ανθρώπους ο περιορισμός στο σπίτι δεν είναι επιλογή

Για κάποιους ανθρώπους η προστασία του σπιτιού τους δεν είναι επιλογή

Για κάποιους ανθρώπους η προστασία του σπιτιού τους δεν είναι #επιλογή.
Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στέκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται με όλη τη δύναμη της ψυχής τους να κατατροπώσουν έναν απειλητικό ιό που χτυπά ανεξέλεγκτα τον πληθυσμό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καταθέτουν όλες τις γνώσεις τους και τις προσπάθειες τους με αυτοθυσία  για να μην αφήσουν τον αποκλεισμό, την αδυναμία και την ασθένεια να μετατραπούν σε απελπισία. Εξαντλούν όλα τα ψυχικά αποθέματα τους για να επιστρέψουμε σύντομα στην #κανονικότητα και τα όνειρα της ζωής μας.
Καθημερινά τα δελτία ειδήσεων κατακλύζονται από δεκάδες άρθρα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μαχητές που έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή στη μάχη με έναν ύπουλο εχθρό που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε κράτη, φυλές, κοινωνικές τάξεις και που πέρα από την υγεία μας υπονομεύει την ποιότητα της καθημερινής ζωής μας, την ασφάλεια μας, την ψυχολογία μας.
Πόσοι όμως συνειδητοποιούμε ότι κοντά σε αυτούς τους ήρωες υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που φροντίζουν για το καλό μας;
Είναι ο οδηγοί των ασθενοφόρων που μεταφέρουν κάθε στιγμή συνανθρώπους μας με δύσπνοια που έχουν ανάγκη νοσηλείας, οι μικροβιολόγοι και οι #ερευνητές που πασχίζουν κάθε μέρα ανάμεσα σε αντιδραστήρια και αναλύσεις να βρουν τον τρόπο να νικήσουν τον ιό και τη θανατηφόρα πορεία του. Δεκάδες άλλες ειδικότητες  που προτάσσουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και που στέκονται αταλάντευτοι στις σύγχρονες «επάλξεις», προστατεύοντας το πιο πολύτιμο αγαθό της ανθρωπότητας, την υγεία.
Δίπλα μας, σε κάθε γειτονιά, πόλη, χωριό ή νησί της Ελλάδας υπάρχει ένας άνθρωπος που οι περισσότεροι εμπιστευόμαστε την πρώτη φροντίδα της υγείας μας. Είναι ο φαρμακοποιός μας.
Ο ρόλος των φαρμακοποιών δεν αναφέρεται συχνά στις ειδήσεις αλλά όμως σε αυτούς πρώτα απευθυνόμαστε για να πάρουμε συμβουλές για την προστασία μας. Είναι οι επιστήμονες υγείας που καθησυχάζουν φόβους και αγωνίες, καθοδηγούν για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε για να μην εκτεθούμε στον απειλητικό ιό, #κουράρουν τα πρώτα συμπτώματα των αναπνευστικών λοιμώξεων που δεν γνωρίζουν αν είναι ένα περιστατικό κορωνοϊού, ή μία άλλη ίωση, #αγωνίζονται να βρουν το #φάρμακο που είναι σε έλλειψη και έχουμε ανάγκη. Είναι εκείνοι που υπερνικούν  τον προσωπικό τους φόβο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, για να τους δώσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους, για να εμφυσήσουν δύναμη και κουράγιο σε όλους μας στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε.

Αποτείνουμε το #ευχαριστώ μας, το σεβασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους γιατρούς- ήρωες που δίνουν αγώνα ζωής για να διατηρηθεί ανέπαφη η ελπίδα μας ότι η ανθρωπότητα θα νικήσει στη μάχη με τον κορωνοϊό.
Αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που συνθέτουν την απόλυτα ισχυρή μονάδα κρούσης ενάντια στην πανδημία.