Η ώρα του μπάνιου του παιδιού

Η ώρα του μπάνιου για ενήλικες αλλά κυρίως για τα παιδιά, είναι μια από τις πιο όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές της ημέρας. Σκεφτείτε να εντάξετε στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών σας την «ώρα του δικού μας spa”. Η ιδέα έγκειται στο να μοιραστείτε μαμά και παιδί μια εντελώς προσωπική #εμπειρία που εκτός από σωστό καθαρισμό θα δυναμώσει ταυτόχρονα τη σχέση σας με το #παιδί σας, αλλά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Βάλτε μπουρνούζια και ανάψτε στο #μπάνιο ένα αρωματικό κερί για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα συνοδεύει το #τελετουργικό σας. Ετοιμάστε τη θερμοκρασία του νερού, δείχνοντας στο μικρό σας πώς να επιλέγει τη σωστή για το δέρμα του. Προσθέστε στη μπανιέρα τους «φίλους-παιχνίδια» που του αρέσει να συντροφεύουν το μπάνιο του. Επιλέξτε ένα #αφρόλουτρο και ένα #σαμπουάν που έχει δερματολογική ασφάλεια, προστατεύει και περιποιείται το ευαίσθητο παιδικό δέρμα του. Με προσεκτικές κινήσεις, δείξτε του πώς να πλένετε μόνο του σωστά και χαρείτε τη στιγμή που θα σας πετάξει λίγη σαπουνάδα ή θα σας πιτσιλίσει με νερό. Είναι εκείνη η μαγική στιγμή που μία αόρατη κλωστή θα δέσει τη διαδικασία του μπάνιου, με την απόλαυση και τη χαρά και για τους δυο σας. Προσφερθείτε να του σαπουνίσετε με μαλακές κυκλικές κινήσεις την πλάτη και κάντε λούσιμο μαζί «με 4 χέρια» για να προσθέσετε μια νότα παιχνιδιού στην διαδικασία. Αφήστε το να προσπαθήσει να ξεβγαλθεί μόνο του, φροντίζοντας μέσα από παιχνίδι να πλύνετε σωστά το κεφάλι, το σώμα αλλά και τους φίλους-παιχνίδια του που έχει προσθέσει στην μπανιέρα. Κάντε το μπάνιο μια διασκεδαστική εμπειρία τραγουδώντας του και συμμετέχοντας στους διαλόγους του με τους πλαστικούς του συντρόφους. Τυλίξτε το μετά με ένα μαλακό μπουρνούζι που θα διατηρήσει την αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς που του παρείχε το νερό.Με απαλές κινήσεις δείξτε του πώς να σκουπιστεί και δώστε του να απλώσει ένα ενυδατικό παιδικό αγνό #γαλάκτωμα σε όλο του το σώμα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να του κάνετε ένα γρήγορο μασάζ σε ώμους και πλάτη.

Είναι βέβαιο πως ολόκληρη η #ιεροτελεστία θα βρει επιβράβευση την ώρα που το βάζετε για ύπνο και θα αντικρύσετε την λάμψη της χαράς και ζεστασιάς που θα έχουν τα ματάκια του, γιατί «ανακάλυψε» μαζί με τη μαμά του ένα νέο αγαπημένο παιχνίδι!