Η ευτυχία να μοιράζεσαι τη ζωή σου με ένα ζωάκι

Η ζωή είναι ομορφότερη όταν τη μοιράζεσαι παρέα με τον τετράποδο φίλο σου. Η γλυκιά ύπαρξη ενός κατοικιδίου κάνει τις γιορτές ακόμη πιο μαγικές ακόμη πιο ξεχωριστές. Ειδικά τις φετινές γιορτές που οι περισσότεροι θα μοιραστούμε μόνο με την οικογένεια μας ή με λίγους ξεχωριστούς και αγαπημένους ανθρώπους. Τα αγαπημένα μας ζωάκια αποζητούν τη συντροφιά μας και τις 365 ημέρες του χρόνου αλλά αυτές τις γιορτινές ημέρες θα μας έχουν σε αποκλειστικότητα. Και εμείς θα τα κακομάθουμε με λιχουδιές και παιχνίδια, θα τα κατσιάσουμε στα χάδια, θα χουχουλιάσουμε μαζί τους, θα τα αφήσουμε να κοιμηθούν στο κρεβάτι μας, θα τα κρατήσουμε αγκαλιά μέχρι να γκρινιάξουν από τη φορτική αγάπη μας. 

🎄Άλλωστε η παρακολούθηση των χριστουγεννιάτικων ταινιών και των σειρών του Netflix αποκτά άλλο νόημα όταν έχει κουλουριαστεί δίπλα σου η γατούλα σου ή ο σκυλάκος σου. Τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και η χουχουλιάρικη τετράποδη παρέα σου συνθέτουν την τέλεια ατμόσφαιρα. Άσε που σε αφήνει να απολαύσεις την ταινία χωρίς παράπονα, ανούσιες συζητήσεις και μούτρα ασυμφωνίας για την επιλογή σου!

🎄Τα ζωάκια εκτιμούν και χαίρονται ότι δώρο και να τους πάρεις. Ίσως με τη γάτα η επιλογή δώρου είναι λίγο περίπλοκη υπόθεση αλλά ο σκυλάκος σου θα ευχαριστηθεί με την καρδιά του το νέο του παιχνίδι και θα ξετρελαθεί να διασκεδάζετε μαζί. 

🎄Το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για τη μελαγχολία των γιορτών είναι η παρέα με το κατοικίδιο σου. Τα Χριστούγεννα έχουν τη φήμη της πιο όμορφης εποχής του χρόνου αλλά σε κάποιους ανθρώπους φέρνουν μελαγχολία. Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα έρχονται όλες οι αρνητικές σκέψεις για το μέλλον της πανδημίας και οι υπαρξιακές αναζητήσεις για τις επιλογές μας στη ζωή. Σε αυτό το σημείο είναι που τρίβεται στα πόδια σου ανέμελα και αγαπησιάρικα το χωρίς υπαρξιακά κατοικίδιό σου, για να σου θυμίσει την παρουσία του και να κάνει έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, τη ζωή σου πιο φωτεινή και αισιόδοξη. 

🎄Καλές οι ζεστές πιτζάμες και οι ηλεκτρικές κουβέρτες αλλά όσο θα σε ζεστάνει η αγκαλιά του σκύλου ή της γάτας σου, δεν θα καταφέρει να το κάνει τίποτα άλλο. Όσο και να πέφτει η θερμοκρασία έξω εσύ έχεις την πιο θαλπωρική παρέα στο κρεβάτι σου.

🎄Γεμίζεις το τηλέφωνο σου με φωτογραφίες τους όταν κοιμούνται πάνω σου, όταν παίζουν με τα δώρα τους, όταν σκαρφαλώνουν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν τους φοράς ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ή μια στέκα με κέρατα ταράνδου, όταν τα βρίσκεις πάνω στο γιορτινό τραπέζι που με τόσο κόπο ετοίμασες. Και μετά όταν τις ξαναβλέπεις γελάς σαν μικρό παιδί με τα καμώματα τους…

🎄Αν πάλι είσαι ένας από αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που το ζωάκι σου το πήρες από τους άγριους αφιλόξενους δρόμους για να του χαρίσεις τη ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού σου τότε είσαι η προσωποποίηση του πνεύματος των γιορτών.

Αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, αγάπη, προσφορά σε τετράποδες ψυχούλες που κουλουριάζονται στην αγκαλιά σου και όχι απροστάτευτα έξω στο κρύο και τους κινδύνους. Η μαγική αίσθηση να βοηθάς! Αυτό δεν είναι και το μήνυμα των γιορτών;