Αρθρίτιδα και συμπληρώματα διατροφής

Σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι γνωστές οι διάφορες μεταξύ οστεοαρθρίτιδας, οστεοπορωτικής αρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αναζητώντας την ανακούφιση τους από τον πόνο και τις ενοχλήσεις στις αρθρώσεις τους, καταφεύγουν σε σκευάσματα γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης που υπόσχονται θαύματα. Και είναι γεγονός ότι η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι απαραίτητες για τη σύνθεση των χόνδρων ανάμεσα στις αρθρώσεις. Κάθε συμπλήρωμα που βελτιώνει την ικανότητα των χόνδρων να απορροφούν τους κραδασμούς είναι χρήσιμο για τον ασθενή που υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα και οστεοπόρωση.

Όσοι όμως έχουν διαγνωστεί με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα στην πραγματικότητα πάσχουν από αυτοάνοση διαταραχή, μία φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τον πάσχοντα σε συνολικό επίπεδο. Ο οργανισμός ξαφνικά αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν ξένο σώμα και του επιτίθεται. Εαν κάποιος προτείνει σε έναν ασθενή με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα κάποιο συμπλήρωμα που συνθέτει τους χόνδρους των αρθρώσεων, στην πραγματικότητα μεγενθύνει το πρόβλημα και επιδεινώνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων λόγω της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνεπώς, η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη δεν πρέπει να χορηγούνται σε όσους πάσχουν από Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. 

Υπάρχουν όμως άλλα ευεργετικά συμπληρώματα που θα μπορούσαν να προσφέρουν ανακούφιση. Σκεύασματα που ηρεμούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τις φλεγμονές. Συμπληρώματα με Ω3 λιπαρά, SAMe, Boswellia και Κουρκουμίνη είναι σίγουρο ότι συμβάλλουν εξαιρετικά στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα.

12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα της Αρθρίτιδας. 

Αναζητήστε στο φαρμακείο μας όλον το μήνα Οκτώβριο τις αγαπημένες σας βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής με 30% έκπτωση!!