Ανάσταση με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα! Μια γιορτή γίνεται η δυστυχία των ζώων

Ανάσταση! Τρέχεις στο σπίτι ή στέκεσαι σε μια γωνιά για να γλιτώσεις από τα βαρελότα. Τελευταία έχουν προστεθεί και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Αυτά που σκοτώνουν χιλιάδες πουλιά στον αέρα στο βωμό της ματαιοδοξίας μας.

Όλα αυτά τα βεγγαλικά της δήθεν προσδοκίας, χαράς και ελπίδας που εκτοξεύονται στον αέρα και προκαλούν στα πουλιά πανικό με αποτέλεσμα να «αυτοκτονούν» μαζικά, προσκρούοντας πάνω σε κτήρια και καλώδια ή δηλητηριάζονται από τα τοξικά κατάλοιπα των εκρήξεων και πέφτουν νεκρά στη γη. Από την άλλη υπάρχει και το ζήτημα των κατοικίδιων ζώων που από το φόβο τους πηδάνε πάνω από φράκτες ή μέσα από μπαλκονόπορτες και τραυματίζονται θανάσιμα ή χάνονται στο σκοτάδι. Γιατί η χαρά σου μπορεί να γίνει η δυστυχία τους, η γιορτή σου ο τρόμος τους, η ανάσταση σου ο θάνατος τους.

Με το χέρι που κρατάς τη λαμπάδα και αγκαλιάζεις τους αγαπημένους σου για ευχές, φρόντισε να χαρίσεις αγάπη και φροντίδα στον τετράποδο φίλο σου. Δεν αφήνουμε τα ζώα εκτεθειμένα σε μπαλκόνια και ταράτσες. Τα βάζουμε μέσα στο σπίτι. Αν μπορούμε βάζουμε για λίγο μέσα στο σπίτι μας και τους αδέσποτους φίλους του. Γιατί τα αδέσποτα ανεβαίνουν κάθε μέρα το δικό τους Γολγοθά. 

Είναι απορίας άξιον γιατί οι δημοτικοί άρχοντες επιτρέπουν τις εφετζίδικες ρίψεις πυροτεχνήματων, βεγγαλικών και βαρελότων. Πιθανόν από άγνοια για τις συνέπειες που προκαλούν στα ζώα και τα πουλιά. Οφείλουν όμως να μάθουν και να επιβάλλουν τα σωστά μέτρα προστασίας για εμάς αλλά και για όλα τα πλάσματα της φύσης. 

Καλή Ανάσταση γεμάτη αγάπη σε όλους!

Credit to: www.scars.grwww. kathimerini.gr, Γιώργος Φραντζεσκάκης