Πρωτομαγιά και Ανάσταση μαζί! Μια διπλή γιορτή!

Πρωτομαγιά φέτος και Ανάσταση μαζί. Μια διπλή γιορτή που έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως η ζωή μας αργά αλλά σταθερά αρχίζει να διαφαίνεται πιο ευοίωνη. Το μήνυμα της Ανάστασης αναμένουμε να φέρει μαζί του την παρηγοριά και την ευχή για όσους ακόμη παλεύουν με την ασθένεια αλλά και όσους παρέμειναν καλά, να μας υπενθυμίσει πως στη θέση του φόβου άνθισε η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αυταπάρνηση.

Μαζί με το συναίσθημα άνθισε και η φύση. Οι πασχαλιές ντύθηκαν τα γιορτινά τους και η Άνοιξη βάλθηκε να μας μαγέψει με το μεγαλείο της. Τα παραθύρια έφεραν στο σπιτικό μας τη μυρωδιά της ανανέωσης, το φως του ήλιου και φέτος ειδικά περιμένουμε να φέρουν την ευωδιά της ελπίδας και της πίστης πως στο τέλος βγαίνουμε νικητές από την άνιση μάχη που ένα χρόνο τώρα δίνουμε με τον φονικό ιό.

Τι κι αν θα μείνουμε και πάλι στην πόλη; Τα μπαλκόνια και οι κήποι θα ανταγωνιστούν σε χρώματα και μυρωδιές τους κήπους και τα περιβόλια του χωριού. Η κηπουρική που τόσους μήνες απραγίας, απασχόλησε πολλούς από εμάς, τώρα θα μας ανταμείψει για τους κόπους μας. Άλλωστε τα βάζα στο σαλόνι περιμένουν ανυπόμονα να τα στολίσουμε με την ανοιξιάτικη φύση. Το στεφάνι που πλέκαμε στο χωριό θα αντικατασταθεί από λίγα αγριολούλουδα που μάζεψαν τα παιδιά στο πάρκο, ένα μπουμπούκι από την τριανταφυλλιά της γλάστρας, μια μαργαρίτα και ένα κλαδί ελιάς που κόψαμε από την άκρη του δρόμου. Τα κόκκινα αυγά και η μαγειρίτσα θα μας περιμένουν και πάλι στο τραπέζι , η τηλεόραση θα γεμίσει ξανά τους χώρους του σπιτιού με ύμνους και ψαλμωδίες, οι λαμπάδες θα ανάψουν σε πείσμα των καιρών και η κατάνυξη της εκκλησιάς θα γίνει προσευχή για όσους έφυγαν αλλά και όσους δίνουν ακόμη τη δική τους μάχη για τη ζωή.

Στο σπιτικό μας όμως η φετινή Ανάσταση και Πρωτομαγιά θα σημάνει πάνω απ’όλα την άνοιξη στις καρδιές μας, τη βεβαιότητα πως βαδίζουμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον. Το φετινό Πάσχα υπόσχεται ένα ελπιδοφόρο αύριο που θα βρει ολάκερη την ανθρωπότητα πιο σοφή απέναντι στη μητέρα-Φύση, πιο ευαίσθητη απέναντι στο διπλανό, πιο ανθρώπινη. Και η χαρά θα καθίσει και πάλι στο τραπέζι της Λαμπρής, δίπλα στη γιαγιά και τον παππού που φέτος, χάρη στον άοκνο αγώνα της επιστήμης, θα τσουγκρίσουν μαζί μας τα αυγά. 

Καλή Ανάσταση σε όλους!