Αγκάλιασε το ζωάκι σου

Ό,τι και αν γίνει, όσο λυπημένος και αν γυρίζεις στο σπίτι, το ζωάκι σου είναι εκεί και σε περιμένει για να πηδήξει επάνω σου από χαρά, να ξαπλώσει κοντά σου ή να τριφτεί στα πόδια σου. Η σχέση αγάπης που μοιραζόμαστε με τα ζωάκια μας είναι μια ανυπέρβλητη ευτυχία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επαφή μας με τα ζώα μέσα από το χάδι και την αγκαλιά προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ανθρώπινη ψυχολογία.

Η συντροφιά τους:

🐶Βελτιώνει τη διάθεσή μας 🐱Το χάδι και η αγκαλιά με το ζωάκι μας, απελευθερώνουν ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες δημιουργούν μια αίσθηση ευτυχίας και ικανοποίησης!

🐶Ανακουφίζει τον πόνο 🐱Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται έχουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Ανακουφίζουν τον πόνο. Η θεραπεία με τη συμμετοχή των ζώων τα τελευταία χρόνια κερδίζει ιδιαίτερο έδαφος για την προσφορά της στην υγεία των ανθρώπων (pet therapy).

🐶 Μειώνει τα επίπεδα του άγχους 🐱Όταν χαϊδεύουμε τον τετράποδο φίλο μας, διώχνουμε το άγχος μας μακριά γιατί μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

🐶 Μπορεί να νικήσει την κατάθλιψη 🐱Με τις αγκαλιές απελευθερώνεται σεροτονίνη που προκαλεί ευεξία και αισιοδοξία και απαλύνεται ο ψυχικός πόνος και η θλίψη.

🐶Βελτιώνει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις 🐱Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως “η ορμόνη της αγάπης”, απελευθερώνεται από το σώμα κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων μας με τα ζώα.Έτσι ακριβώς όπως γίνεται κι ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί ή ανάμεσα στους ερωτευμένους ανθρώπους. 

🐶 Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 🐱Οι ψυχοσωματικές αντιδράσεις που έχουν αναφερθεί παραπάνω βοηθούν να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, η συνολική μας υγεία και να παραταθεί η ζωή μας. 

🐶Ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση 🐱Η φροντίδα των αγαπημένων μας ζώων δίνει νόημα στη ζωή μας γιατί μας κάνουν να αισθανόμαστε μοναδικοί, απαραίτητοι και αναντικατάστατοι. Μας επιτρέπουν να είμαστε περισσότερο αληθινοί με τον εαυτό μας γιατί μας αποδέχονται άνευ όρων. 

Ας χαρίσουμε στα ζωάκια μας πολλές αγκαλιές και ας τους εκφράσουμε όλη την αγάπη που έχουμε για αυτά στην ψυχή μας. Η σχέση μαζί τους είναι το ωραιότερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και την υγεία μας!