Το ξενοδοχείο ωφέλιμων εντόμων του κήπου του φαρμακείου μας

Στο παιδικό event που διοργανώσαμε τον Ιούνιο με τη συμμετοχή της Apivita και του BeeCamp, τα παιδιά κατασκεύασαν με τη δημιουργική φαντασία τους ένα ξενοδοχείο ωφέλιμων εντόμων. 
Μία κατασκευή από απλά φυσικά υλικά, ένα καταφύγιο για όλα τα έντομα που συμβάλλουν στην επικονίαση, στην καταπολέμηση των παρασίτων, στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας.Η ομάδα του Beecamp , αφού τελειοποίησε την κατασκευή των παιδιών ήρθε στον κήπο του φαρμακείου μας και τοποθέτησε το ξενοδοχείο εντόμων στον κορμό μιας αγέρωχης ελιάς σε νοτιοανατολική κατεύθυνση που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία των εντόμων. 

Ο κήπος μας πλέον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ασφάλεια και προστασία σε όλα τα έντομα επικονιαστές, στις πασχαλίτσες και τις μοναχικές αστικές μέλισσες που παράγουν έργο ζωής για τη φύση!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην κατασκευή του ξενοδοχείου εντόμων, στην APIVITA για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που διοργανώνει για την προστασία της μέλισσας και στο BeeCamp που εθελοντικά δημιουργεί Beespots σε αστικές περιοχές για να προσφέρει στο περιβάλλον την ευεργεσία των μελισσών και όλων των ωφέλιμων εντόμων.

Αφήστε μια απάντηση