Ζούμε σε μια εποχή που ο τρόπος της ζωής μας και οι επιλογές μας έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας

Καπνίζουμε, πίνουμε, τρώμε ανθυγιεινά, αναπνέουμε τους ρύπους της ατμόσφαιρας, δεν ασκούμαστε, επιβαρυνόμαστε από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των συσκευών που χρησιμοποιούμε και το κυριότερο εργαζόμαστε κάτω από εξαιρετικά στρεσογόνους ρυθμούς.
Από την άλλη, γνωριζουμε με βεβαιότητα ότι τα θρεπτικά στοιχεία των φρούτων και των λαχανικών που τρώμε καλλιεργούνται σε εδάφη φτωχά από μέταλλα και γεμάτα φυτοφάρμακα δεν επαρκούν για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και οι φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούμε αποστραγγίζουν το σώμα μας από πολύτιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Αναζητώντας την αντιστάθμιση των κακών συνηθειών μας, την αποκατάσταση των διατροφικών μας ελλειμμάτων και την προστασία της υγείας μας στρεφόμαστε με ελπίδα στα συμπληρώματα διατροφής. Είναι μια λύση ασφαλείας για την επαναφορά της ενέργειας μας και την πρόληψη εμφάνισης νοσημάτων.
Είναι όμως όλα τα συμπληρώματα διατροφής ασφαλή και ποιοτικά για να μας προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που αναζητά ο οργανισμός μας και πως μπορούμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή για την υγεία και την ευεξία μας;
Σκεφτείτε ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα σαν τη βενζίνη του αυτοκινήτου σας. Η μηχανή χρειάζεται βενζίνη για να λειτουργήσει όπως το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες αλλά μία κακής ποιότητας βενζίνη βλάπτει τον κινητήρα όπως ένα κακής ποιότητας συμπλήρωμα βλάπτει την υγεία μας.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μην εξαπατηθούμε από τα τεχνάσματα της βιομηχανίας συμπληρωμάτων διατροφής.
➡️ Είναι αδύνατον να περιέχει ένα χάπι το σύνολο των βιταμινών, των μεταλλικών ιχνοστοιχείων και των θρεπτικών συστατικών που απαιτείται για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Επίσης, η τιμή του προϊόντος αντικατοπτρίζει το σύνολο του κόστους παραγωγής, του περιέκτη, της συσκευασίας, της διανομής και της διαφήμισης. Ένα πολύ φθηνό σκεύασμα δεν μπορεί να εκφράζει την υψηλή ποιοτική αξία ενός συμπληρώματος.
➡️ Διαβάζουμε τις ετικέτες και αναζητούμε καθαρούς ανόθευτους συνδυασμούς θρεπτικών στοιχείων χωρίς αδρανή πρόσθετα έκδοχα, αλλεργιογόνα, χρωστικές, βελτιωτικά γεύσης, γλυκαντικά, αποσαθρωτικά και συντηρητικά. Όλα αυτά συχνά έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας και ανεπιθύμητες ενέργειες για τον οργανισμό μας.
➡️ Έχει το προϊόν μας τη σωστή δραστική μορφή; Πολλές βιταμίνες πρέπει να έχουν τη σωστή βιοδραστική μορφή για να μπορέσει το σώμα μας να τις αξιοποιήσει και να ενισχύσει την άμυνα του. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τις λιγότερο δραστικές μορφές γιατί είναι φθηνότερες στην παραγωγή.
➡️ Έχει το συμπλήρωμα διατροφής που θέλετε να αγοράσετε υποστεί έλεγχο ως προς την χημική ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του; Εάν ναι, θα πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα.
➡️ Στεκόμαστε επιφυλακτικοί με τις παραπλανητικές διαφημίσεις που τα συστατικά τους δεν έχουν καμμία επιστημονική τεκμηρίωση και κλινική μελέτη.

Όλοι μας θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στη διαχείριση της υγείας μας και ίσως για αυτό η ζήτηση για ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα θα μας προστατέψει από την ασθένεια και θα μας ξαναχαρίσει τη χαμένη μας ζωτικότητα.
Αν κάποιος γιατρός μας έλεγε να επιστρέψουμε στην ισορροπημένη διατροφή, να ακολουθούσαμε διαλογισμό και γιόγκα, να εγκαταλείπαμε όλες τις ψηφιακές συσκευές και να ατενίζαμε καθημερινά το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μας μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους για να διατηρήσουμε την υγεία μας, το σίγουρο ειναι ότι θα αλλάζαμε γιατρό.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε το σώμα μας, να εξαφανίσουμε το στρες, την αϋπνία, τη χρόνια κόπωση, τις εστίες φλεγμονής, και να εμποδίσουμε την έλευση των σοβαρών παθήσεων μόνο με τα συμπληρώματα διατροφής. Μπορούμε όμως να τονώσουμε την υγεία μας και το ευάλωτο ανοσοποιητικό μας σύστημα δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στον οργανισμό μας.

Αφήστε μια απάντηση