Τα λάθη στο μακιγιάζ

Είναι πιθανόν να ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα στο μακιγιάζ και την περιποίηση του προσώπου σας για χρόνια, αλλά ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε ορισμένες πρακτικές. Και για ποιό λόγο; Γιατί ορισμένες συνήθειες πιθανόν να ερεθίζουν το δέρμα σας και ίσως να επιταχύνουν την εμφάνιση ρυτίδων.
Ποια είναι τα επτά λάθη που συχνά κάνετε;
➡️ Λάθος 1: Δεν πλένετε ποτέ τα #πινέλα του #μακιγιάζ.
Σκόνη, έλαια και μύκητες μπορεί να αναπτυχθούν στα πινέλα και να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα σας.
Φροντίστε να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας κάθε εβδομάδα με αγνό σαπούνι και νερό ή με ειδικό προιόν καθαρισμού που προμηθεύεστε από την αγαπημένη σας εταιρεία μακιγιάζ. Οι δερματολόγοι συνιστούν να μην μοιράζεστε με άλλους τα ίδια πινέλα γιατί υπάρχει κίνδυνος διασποράς μικροβίων που οδηγεί σε αντιδραστική ακμή.

➡️ Λάθος 2: Ξεχνάτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας το βράδυ.
Μετά από μια κουραστική μέρα είναι μεγάλος ο πειρασμός να κοιμηθείτε χωρίς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Όμως εάν αφήσετε το μακιγιάζ όλη τη νύχτα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περίσσεια έκκριση σμήγματος και αφυδάτωση που προκαλεί μολύνσεις, ερεθισμούς, ρυτίδες, διεσταλμένους πόρους και θαμπή επιδερμίδα.
Φροντίστε να καθαρίζετε σχολαστικά το πρόσωπο σας πρωί και βράδυ με τα κατάλληλα προιόντα για το δικό σας δέρμα. 

➡️ Λάθος 3: Δεν αντικαθιστάτε συχνά την μάσκαρά σας.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα του μακιγιάζ για τα μάτια ή γύρω από αυτά. Κάθε φορά που περνάτε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, μικροοργανισμοί προσκολλούνται στο βουρτσάκι και μπαίνουν μέσα στη συσκευασία του προϊόντος. Μια παλιά μάσκαρα μπορεί να καταλήξει ένα θαυμάσιο έδαφος για την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηριδίων.
Εάν χρησιμοποιείτε μάσκαρα καθημερινά, αντικαταστήστε την κάθε 2-3 μήνες. Εάν τη χρησιμοποιείτε περιστασιακά, κρατήστε την για διάστημα 6 μηνών.

➡️ Λάθος 4: Αγγίζετε διαρκώς το πρόσωπό σας ή σπάτε τα σπυράκια.
Και οι δύο αυτές συνήθειες προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δέρμα σας.
Προσπαθήστε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να κρατήσετε μακριά τα χέρια από το πρόσωπό σας και εάν έχετε κάποιο σπυράκι, φροντίστε το με κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα ή καλύψτε το με κάποιο δερματολογικό καλυπτικό προϊόν.

➡️ Λάθος 5: Κάνετε πολύ συχνά peeling.
Η απολέπιση, ή η αφαίρεση του άνω στρώματος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος γιατί κάνει το δέρμα πιο φωτεινό. Όμως, η συχνή τριβή και πίεση ή το λανθασμένο για το δέρμα σας απολεπιστικό προϊόν μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και πρόωρη γήρανση.
Εάν έχετε φλεγμονώδη ακμή ή ροδόχρου ακμή, η απολέπιση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της δερματοπάθειας σας. 

➡️ Λάθος 6: Ξεχνάτε την καθημερινή ενυδατική σας κρέμα.
Το έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές και υπάρχει λόγος. Ένα ενυδατικό για το πρόσωπο, σφραγίζει το νερό στο δέρμα και το αφήνει να φαίνεται πιο ενυδατωμένο και νεανικό.
Εφαρμόστε ένα ενυδατικό προϊόν με αντιηλιακή προστασία κάθε πρωί. Εάν έχετε ροδόχρου ακμή, αναζητήστε τα ειδικά ενυδατικά προιόντα που κατευνάζουν την ερυθρότητα στο φαρμακείο. Εάν έχετε ακμή, επιλέξτε ενυδατικές λεπτόρρευστες κρέμες με ματ υφή που δεν περιέχουν έλαια και συστατικά που φράζουν τους πόρους.

➡️ Λάθος 7: Ξεχνάτε το αντιηλιακό σας.
Περίπου ένας στους 5 συμπολίτες μας αναμένεται να αναπτύξει κάποια μορφή καρκίνου του δέρματος στη διάρκεια της ζωής του. Το αντιηλιακό βοηθά στη προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, αλλά και την πρόωρη γήρανση.

Αφήστε μια απάντηση