Η βιομηχανία της ομορφιάς αλλάζει

Στην αυγή της νέας δεκαετίας του 2020 η βιομηχανία της ομορφιάς φαίνεται να αλλάζει. 

Μέχρι πρόσφατα ο χρυσός κανόνας για τις εταιρείες καλλυντικών ήταν να δώσουν στους καταναλωτές ένα καλό προϊόν. Αυτό δεν είναι πλέον αρκετό αν δεν υπάρχει πίσω από το προϊόν κάτι πιο σημαντικό, μια ουσιαστική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι καταναλωτές τείνουν να αναζητούν διαρκώς προϊόντα από εταιρείες που κρατούν τις #ηθικές δεσμεύσεις τους και αντανακλούν τις αξίες τις οποίες οι ίδιοι πρεσβεύουν.

Συνεπώς, όροι όπως «μόνο φυσικά συστατικά», «καθαρότητα», «όχι πειράματα σε ζώα» όταν χρησιμοποιούνται οφείλουν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να αντανακλούν υπευθυνότητα  και αξιοπιστία. 

Καθώς οι συνειδητοποιημένοι πολίτες γίνονται ολοένα και πιο ενήμεροι για την δική τους επίδραση στον πλανήτη και τους τρόπους που μπορούν οι ίδιοι να προσφέρουν αλλά και να επωφεληθούν, απαιτούν και από τις εταιρείες οικολογική ευαισθησία. 

Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα αισθητή στις νέες γενιές που το «Εμείς» έχει μεγαλύτερη σημασία από το «Εγώ». 

Είναι πρόκληση να χτίσεις μια πιστή πελατειακή βάση σε αυτές τις γενιές. Ενώ παραδοσιακά τα καλλυντικά χαρακτηρίζονταν για την πολυτέλεια και την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας, τα σημερινά δεδομένα δείχνουν μια σαφή στροφή προς την υγεία και το ήθος ως τα κύρια μηνύματα που πρέπει να αποπνέει μια μάρκα.

Τέλος, το φαινόμενο της «συνειδητής δίαιτας ομορφιάς» διαρκώς αυξάνεται. Το 70% των γυναικών και των ανδρών τείνουν να αγοράζουν λιγότερο και να αναζητούν προϊόντα  πολλαπλών δράσεων και ιδιοτήτων. 

Η συνειδητοποιημένη κατανάλωση ήρθε για να μείνει.

Η βιομηχανία της ομορφιάς αλλάζει!