Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Pampering Rooms

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα και αφιέρωμα στο πρώτο Pampering Room που δημιούργησε το Αρεταίειο Νοσοκομείο. Έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο χαλάρωσης, ψυχολογικής και σωματικής υποστήριξης και φροντίδας για γυναίκες με καρκίνο που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έναν χώρο για κάθε γυναίκα που υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή, στον όποιον έχει τη δυνατότητα να δραπετεύει έστω και για λίγο από τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας, έχει την ευκαιρία να ηρεμεί μόνη ή με την οικογένειά της, να κάνει θεραπευτική άσκηση, να μιλά με ψυχολόγο, να ψυχαγωγείται με ταινίες και μουσική, να παίρνει συμβουλές για την νέα της ζωή μετά τον καρκίνο. Ένα ολιστικό «κανάκεμα» της ψυχής και του σώματος που τραυματίζονται ανεπανόρθωτα από τις ισοπεδωτικές χημειοθεραπείες. Μια ευχάριστη εναλλακτική για να ξεφεύγουν οι άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους από τα ψυχρά αποστειρωμένα δωμάτια των νοσοκομείων. Γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού και των δικών τους ανθρώπων κανείς δεν μπορεί να σβήσει το πόνο, την απελπισία, το φόβο και τις κακουχίες τους. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, προκειμένου οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια να παίρνουν κουράγιο και δύναμη να παλέψουν, να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τη νέα τους πραγματικότητα, να θεραπεύσουν την τραυματισμένη τους ψυχή που πολλές φορές δεν ακολουθεί στην ίαση τη σωματική τους υγεία. 

Στο ίδιο μοτίβο δημιουργήθηκε στο εξωτερικό και η κίνηση The Heart Pillow Project, όπου πρωταγωνιστής είναι ένα μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς, που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να ανακουφίσει το σώμα μετά από μια επέμβαση, να βοηθήσει το οίδημα και τους πόνους των ώμων, αλλά κυρίως να ενισχύσει τη δύναμη της καρδιάς στέλνοντας μέσω του ιδιαίτερου σχήματος του ένα μήνυμα αγάπης για τους ασθενείς πως δεν είναι ποτέ μόνοι σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μια νοσοκόμα στο ογκολογικό ιατρικό κέντρο της Chattanooga η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και που μέσω του μαξιλαριού της «αγάπης» βοηθά χιλιάδες γυναίκες να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και ψυχικό σθένος την ασθένεια. 

Έτσι και το Pampering Room φιλοδοξεί να γίνει ένας τόπος κατανόησης, ιαματικής φροντίδας και αγάπης, μια κίνηση ελπίδας και απόλυτης συμπαράστασης προς τις γυναίκες που μάχονται την επάρατη νόσο, μια έμπρακτη εικόνα ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, ένα κουκούλι ασφαλείας που θα γεννήσει ξανά τα πολύχρωμα φτερά της ζωής!