Παγκόσμια ημέρα Αρθρίτιδας

Σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι γνωστές οι διάφορες της οστεοαρθρίτιδας, των ρευματισμών και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αναζητώντας βοήθεια στη διαχείριση του πόνου και των ενοχλήσεων οι ασθενείς καταφεύγουν σε σκευάσματα γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι απαραίτητες για τη σύνθεση των χόνδρων ανάμεσα στις αρθρώσεις. Παρόμοια ανάγκη έχουν και οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοπόρωση, γιατί και σε αυτή τη περίπτωση δημιουργούνται προβλήματα στους χόνδρους.

Κάθε συμπλήρωμα που βελτιώνει την ικανότητα των χόνδρων να απορροφούν τους κραδασμούς είναι χρήσιμο για τον ασθενή που υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα. Το σημαντικό όμως είναι ότι η οστεοαρθρίτιδα περιορίζεται στον εκφυλισμό των συνδέσμων.

⚠️ Όμως οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα στην πραγματικότητα πάσχουν από αυτο-άνοσο διαταραχή, η οποία είναι μία φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει τον πάσχοντα συνολικά. Ο οργανισμός ξαφνικά αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν ξένο σώμα και του επιτίθεται. Εαν κάποιος συνταγογραφήσει σε ένα ασθενή με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα οποιοδήποτε συμπλήρωμα που συνθέτει τους χόνδρους των αρθρώσεων, στην πραγματικότητα μεγενθύνει το πρόβλημα γιατί ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του εντονότερα.
Συνεπώς, η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη δεν προορίζονται για τους ασθενείς που πάσχουν από βαριάς μορφής Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. 

Υπάρχουν όμως άλλα συμπληρώματα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, οποιαδήποτε ουσία ηρεμεί το ανοσοποιητικό σύστημα ή μειώνει τις φλεγμονές θα ήταν καλύτερη λύση. Ουσίες όπως τα λιπαρά του Ω-3 (ιχθυέλαια), SAMe, Boswellia και Κουρκουμίνη είναι μερικά από τα πιο ευεργετικά συμπλήρωματα που μπορεί να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα.

Αναζητήστε στο φαρμακείο μας όλον το μήνα Οκτώβριο τις αγαπημένες σας βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής με 30% έκπτωση!!

Αφήστε μια απάντηση