Μεταξωτή μαξιλαροθήκη για την ομορφιά μας

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ένας καλός ύπνος μάς εξασφαλίζει υγεία και ξεκούραστη επιδερμίδα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε πολλοί, όμως, είναι πως η μαξιλαροθήκη μας, το ύφασμα το οποίο περιβάλλει το μαξιλάρι που συντροφεύει τα όνειρα μας, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την ομορφιά και την εμφάνιση του δέρματός μας.

Το ιδιαίτερο αυτό μυστικό φαίνεται πως γνώριζαν από παλιά οι αυτοκράτορες και οι προνομιούχοι του κόσμου αυτού, που φρόντιζαν να εντάσσουν στην ιεροτελεστία του ύπνου τους το μετάξι, ένα φίνο ύφασμα που εκτός από πολυτέλεια, χάριζε και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, τα μαλλιά και το σώμα. Σύμφωνα με μελέτες, ο ύπνος σε μια απλή βαμβακερή μαξιλαροθήκη προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα γιατί απορροφά την υγρασία του και είναι και ένας κύριος λόγος για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Αντιθέτως, το μετάξι, ως φυσικό προϊόν που παράγεται από το κουκούλι του μεταξοσκώληκα, περιέχει φιβροΐνη και σερικίνη, δυο πρωτεΐνες που χάρη στα αμινοξέα τους προσδίδουν σημαντικές ιδιότητες για την υγεία και λάμψη του δέρματος και των μαλλιών. Η λεία και στιλπνή επιφάνεια του μεταξιού επιτρέπει στο δέρμα μας να συγκρατεί περισσότερο τις πολύτιμες ιδιότητες των καλλυντικών περιποίησης. Συγχρόνως, δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα του προσώπου και δεν ασκεί πιέσεις που οδηγούν σε ρυτίδες και χαλάρωση. H δροσερή υφή του αποτρέπει τον ιδρώτα και η σύσταση του αναχαιτίζει την επιμόλυνση της ακμής ή την έξαρση άλλων δερματικών παθήσεων. Επιπλέον, διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα και σε φόρμα, επειδή αποτρέπει την τριβή και κατά συνέπεια το σπάσιμο της τρίχας και την εμφάνιση της ψαλίδας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την ενυδάτωσή τους, τη λάμψη τους και ρυθμίζει τη λιπαρότητα τους. 

Ας χαρίσουμε στον εαυτό μας την ολονύκτια παραμυθένια φροντίδα της μεταξωτής μαξιλαροθήκης ενώ βρισκόμαστε στην αγκαλιά του Μορφέα. Ας εμπιστευτούμε την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών μας στον μικρό μεταξοσκώληκα που υφαίνει το μυστικό της νεότητας και της αναγέννησης. Και μην ξεχνάτε ότι στο τριήμερο Lierac (29/9-1/10) με τις αγορές σας στα αγαπημένα σας καλλυντικά, συμμετέχετε στην κλήρωση για τρεις υπέροχες μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να αναδείξετε την ομορφιά του προσώπου σας.