Η όμορφη Ναντίνα της Άνοιξης

Ο κήπος του φαρμακείου μας ντύνεται στα γιορτινά χρώματα του! Κίτρινα και λευκά αγριολούλουδα ξεπροβάλλουν κάθε μέρα από τη γη για να συμμετέχουν στον χορό της Άνοιξης μαζί με τις λεμονιές μας, τις ελιές μας, που μαθαίνουν τα βήματα του χορού της Ελληνικής φύσης και στους εξωτικούς «κατοίκους» του κήπου μας. 

Σήμερα θα σας γνωρίσουμε τη Ναντίνα μας. Τον αγέρωχο θάμνο με τα άλικα λογχοειδή φύλλα που την Άνοιξη γίνονται πρασινοκόκκινα και το καλοκαίρι γεμίζουν με ολόλευκα άνθη. Κατάγεται από την μακρινή Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα από την Ιαπωνία που το φυτό αυτό θεωρείται συνώνυμο της καλοτυχίας και στην ασιατική κηποτεχνία τοποθετείται πάντα δίπλα σε κτίρια και πύλες για να προσφέρει την προστασία του από επιβουλές. 

Στην Ευρώπη έφθασε μόλις το 19ο αιώνα και οι ποικιλίες που μπορεί κάποιος να βρει είναι αρκετά περιορισμένες. Παρόλα αυτά τα ελληνικά φυτώρια διαθέτουν τον όμορφο αυτό θάμνο με το έντονο κοσμητικό χάρισμα να αλλάζει αρκετές φορές όψη μέσα στη χρονιά. Καλό είναι να φυτέψετε τη Ναντίνα σε κήπο για να τονώνεται η καρποφορία της αλλά και σε γλάστρα θα σας χαρίσει την εξωτική ομορφιά της και φυσικά μεγάλη τύχη στο σπιτικό σας. Για να ευδοκιμήσει αρκεί να τη βάλετε σε ηλιόλουστη θέση με καλή αποστράγγιση, αν και έχει αποδειχθεί πως αντέχει ακόμη και σε σκιερά μέρη, θυσιάζοντας όμως την ανθοφορία της. Η ανοχή της στις ακραίες καιρικές συνθήκες και στο αλάτι της θάλασσας, την καθιστούν μια καλή λύση για φυτεύσεις ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτική στα παράσιτα και έχει περιορισμένες ανάγκες για πότισμα και λίπασμα.

Η Ναντίνα μας στέκει πανέμορφη στον κήπο μας με τους κοραλλένιους καρπούς της, και κάθε μέρα όλοι εμείς που ζούμε κοντά της , την καλημερίζουμε και την ευχαριστούμε που σκορπίζει γενναιόδωρα πάνω μας την καλότυχη ενέργεια της!