Γιορτάζοντας την αγάπη με τον τετράποδο φίλο σου!

Καρδούλες και κόκκινα τριαντάφυλλα… Γιορτάζει η αγάπη, γιορτάζει ο έρωτας…Κάθε προσωπική σχέση που βασίζεται στην αγάπη γιορτάζει. Πόσο μάλλον όταν ένα πλάσμα έχει αφιερώσει τη ζωή του σε εσένα με ανιδιοτέλεια και σε συντροφεύει στη ζωή με λατρεία και πίστη. Μια καθαρή αγάπη που σπάνια λαμβάνουμε από τις ανθρώπινες σχέσεις μας. 

Όμορφες ψυχές που εκφράζουν την παντοτινή φιλία και ας έχουν τέσσερα πόδια. Τρυφερές υπάρξεις που σε υποδέχονται με τρελή χαρά όταν επιστρέφεις σπίτι, που νιώθουν τη λύπη σου και κουρνιάζουν δίπλα σου για να μην ξεχνάς ότι είναι εκεί κοντά σου και ας μην μπορούν να σου κρατήσουν το χέρι, που θα καθίσουν στην αγκαλιά σου για να ζητιανέψουν το χάδι σου που ξεχνάς να τους δώσεις, που θα γλυκάνουν τη μοναξιά σου, που θα σου θυμίσουν κάθε μέρα ότι η ζωή είναι όμορφη μόνο όταν τη μοιράζεσαι. 

Ειδικά τώρα που οι νέες συνθήκες ώθησαν την παραμονή μας στο σπίτι ο χρόνος που μοιραζόμαστε με τα κατοικίδια μας έκανε τη σχέση μας μαζί τους ακόμη πιο ουσιαστική ακόμη πιο πολύτιμη. Αυτά ευτυχισμένα που μας έχουν κοντά τους και εμείς απολαμβάνουμε με ευγνωμοσύνη την παρέα τους, τις βόλτες μαζί τους, τα παιχνίδια και τις αγκαλιές τους. Και είναι αλήθεια ότι ο δυσβάσταχτος περιορισμός μας στο σπίτι, η έλλειψη της κοινωνικής ζωής και η ζεστασιά των ανθρωπίνων σχέσεων ξεθωριάζουν γιατί η ψυχή μας πλημμυρίζει από την αγάπη και την #αφοσίωση που μας χαρίζουν οι τετράποδοι σύντροφοι της ζωής μας. 

Μήπως λοιπόν φέτος αξίζει ένα όμορφο δώρο αγάπης προς το ζωάκι μας; Σίγουρα όχι σοκολάτες και λουλούδια. Ίσως ένα ωραίο παιχνίδι, μια υπέροχη νόστιμη αλλά καλή για την υγεία του λιχουδιά ή ίσως τη θέση στο κρεβάτι μας που αρνούμαστε να του δώσουμε; Έτσι κι αλλιώς τι είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας προς όλα τα πλάσματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Αγνή αγάπη. 

Άλλωστε τι είναι η αγάπη;
«Αγάπη είναι το πιο φυσικό παυσίπονο του κόσμου» William Burroughs