Βιολογικό αρωματικό ροδόνερο

Βιολογικό αρωματικό ροδόνερο! Συνώνυμο της ομορφιάς και της ευωδιάς διαθέτει εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά. 

Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Φοίνικες θεωρούσαν τους κήπους με τα τριαντάφυλλα πραγματικούς θησαυρούς και δημιουργούσαν αρωματικές συνθέσεις από τα πέταλα τους όχι μόνο για την ανθοπνοή τους αλλά και για σημαντικούς ιατρικούς σκοπούς. 

Το ροδόνερο είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας και αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες C και Ε, ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Ως καθαριστικό προσώπου απομακρύνει τη λιπαρότητα και αποκαθιστά το φυσικό PH του δέρματος. Η αντιβακτηριδιακή και η αντιφλεγμονώδης του δράση καταπραΰνει την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς και την αφυδάτωση. Ιδανικό για την αντιμετώπιση του εκζέματος, την επούλωση των εγκαυμάτων και την απομάκρυνση των πανάδων. 

Τα μαλλιά λατρεύουν το ροδόνερο γιατί αποκτούν ζωντάνια, ενυδάτωση και λάμψη. 

Στην ιατρική, το απόσταγμα του τριαντάφυλλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του πονόλαιμου, ενώ στα μάτια χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της ξηροφθαλμίας, της επιπεφυκίτιδας και της πρόληψης του καταρράκτη. Επιπλέον, η κατάποση ροδόνερου βοηθά στο πεπτικό, μειώνοντας το φούσκωμα, τη δυσπεψία καθώς και τη δυσκοιλιότητα.

Στην αρωματοθεραπεία, το ευωδιαστό άρωμά του έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.

Η εισπνοή του αιθέριου έλαιου ρόδου έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως ένας τρόπος βελτίωσης της διάθεσης και καταπολέμησης της αϋπνίας. 
Σύμμαχος της ομορφιάς και της υγείας μας, το ροδόνερο αναδύει το μαγικό και διαχρονικό άρωμα του και ομορφαίνει τη ζωή μας!