Γάτες

Cats

Η γάτα έχει απόλυτη συναισθηματική εντιμότητα. Οι άνθρωποι για τον έναν λόγο ή τον άλλο θα κρύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Η γάτα ποτέ.
*Ernest Hemingway

Αναλύοντας τη συμπεριφορά των ζώων ο Dr John Bradshaw, συγγραφέας του βιβλίου Cat Sense, αναφέρει ότι πολλές φορές οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στις γάτες σαν να είναι σκύλοι. Αυτό δημιουργεί στις γάτες μεγάλο στρες γιατί η κοινωνικότητα δεν είναι στη φύση τους. Δεν αγαπούν τα χάδια και τις αγκαλιές όλες τις ώρες.


Κρατούν πάντα μέσα τους το άγριο ένστικτο του θηρευτή και του θηράματος με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι παγιδεύονται μέσα σε μια σφιχτή αγκαλιά. Χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο και δεν εκτιμούν καθόλου την συντροφιά με μια άλλη γατούλα.
Αφήστε τη γάτα να έρθει κοντά σας όταν αναζητά στοργή, φροντίδα και αγάπη. Μην επιβάλλετε εσείς το χάδι σας όσο και να την αγαπάτε.

Σκεφτείτε πριν προσθέσετε άλλο ένα ζωάκι στο σπίτι σας για να συντροφεύσει τη γάτα σας. Είναι σίγουρο ότι η γάτα δεν έχει πρόβλημα να είναι η μοναδική βασίλισσα του σπιτιού σας και της καρδιάς σας!