Αγαπούν τα ζωάκια μας το καρπούζι;

Άραγε το αγαπούν; Ή μήπως εμείς παρασυρόμαστε από την καλοκαιρινή μας διάθεση για αυτό το δροσερό φρούτο και νομίζουμε πως και τα αγαπημένα μας τετράποδα το λαχταρούν το ίδιο;

Είναι αλήθεια πως το καρπούζι περιέχει 92% νερό αλλά και βιταμίνες Α & C, Β6, μαγνήσιο, κάλιο που κάνουν καλό στον σκυλάκο μας, χωρίς να του προσθέτουν ιδιαίτερες θερμίδες στο διαιτολόγιό του. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες του κρατούν σε ισορροπία τα σάκχαρα όταν απελευθερώνονται στο αίμα, ενώ το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις ασθένειες. Χρειάζεται όμως προσοχή στις ποσότητες που του δίνουμε, στα κουκούτσια που καλό είναι να τα έχουμε απομακρύνει για να μη φράξουν το έντερό του και φυσικά στη φλούδα που ενδέχεται να του αναστατώσει το στομάχι, ακόμη και να του δημιουργήσει σοβαρά εντερικά όπως έμετο ή δυσκοιλιότητα λόγω απόφραξης. Και αν σας κοιτάζει παρακλητικά για μια ακόμη «βαρκούλα» καρπούζι, καλό είναι να θυμάστε πως το τετράποδο παιδί σας χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση του «βασιλιά» των καλοκαιρινών φρούτων!

Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση τις ζεστές ημέρες φτιάξτε σκυλογρανίτες καρπούζι. Χτυπήστε στο μίξερ το εσωτερικό του καρπουζιού, αφού έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια, και μοιράστε το στη συνέχεια σε φορμάκια σιλικόνης με σχήμα κοκάλου που υπάρχουν στο εμπόριο. Μετά αφήστε τα λίγη ώρα στην κατάψυξη και έχετε πάντα έτοιμη την πιο δροσερή λιχουδιά για το αγαπημένο σας κατοικίδιο!