Η χώρα μας είναι χωρίς αμφιβολία θαλασσινή αλλά τα παιδιά αγαπούν πάντα να παίζουν στις πισίνες.


Οι φανατικοί της πισίνας πιστεύουν ότι το χλώριο σκοτώνει τα πάντα. Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Βακτήρια, μύκητες και ιοί μπορεί να απειλήσουν την υγεία των παιδιών σας και τη δική σας.
Τα πιο κοινά προβλήματα είναι η διάρροια, ο πόνος στο στομάχι και η ναυτία που προκαλούνται εξαιτίας ενός παρασίτου, του κρυπτοσποριδίου – τα συμπτώματα μάλιστα μπορεί να διαρκέσουν ως και δύο εβδομάδες. Το κρυπτοσπορίδιο είναι ανθεκτικό στο χλώριο και επιβιώνει για μεγάλη χρονική περίοδο στο νερό αλλά και σε επιφάνειες όπως τα πεζούλια γύρω από την πισίνα.
Ενα άλλο κοινό πρόβλημα αφορά τις φλεγμονές στα μάτια που εκδηλώνονται με αίσθημα καύσου στην περιοχή, δακρύρροια και ερυθρότητα. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να προκύψουν εξαιτίας αλλεργικής αντίδρασης στο χλώριο ή και κάποιας λοίμωξης αν η πισίνα δεν έχει χλωριωθεί επαρκώς.
Μία άλλη συχνή φλεγμονή είναι η εξωτερική ωτίτιδα που παρουσιάζει έντονο πόνο στα αυτιά. Προκαλείται από τις βουτιές και την υγρασία που παραμένει στα αυτιά επιτρέποντας στα βακτήρια του νερού να εισχωρήσουν εσωτερικά και να δημιουργήσουν ωτίτιδα.
Τέλος, το περπάτημα γύρω από την πισίνα με γυμνά πόδια έχει σαν αποτέλεσμα τη μετάδοση ιών και μυκήτων στο πέλμα που αντιμετωπίζονται εξαιρετικά δύσκολα.

Προτιμήστε την υπέροχη θάλασσα της χώρας για να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς κινδύνους για την υγεία σας!

Αφήστε μια απάντηση