Η ροπή του ανθρώπου στα ζώα είναι έμφυτη.

Γι΄ αυτό και συχνά δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα μικρά μαλλιαρά πλάσματα που συναντάτε στις βόλτες σας. Όμως η αγάπη σας για τα ζώα γενικώς, με την αφοσίωση που θα πρέπει να δείξετε σε αυτό τετράποδο που θα υιοθετήσετε είναι δύο έννοιες εντελώς διαφορετικές. Ένα κατοικίδιο έχει ευθύνες, που πολλές από αυτές δεν τις υπολογίζουμε. Ναι, θέλουμε πολύ ένα ζωάκι. Μπορούμε όμως να το έχουμε;

Το σημαντικότερο μέλημα μας πρεπει να είναι να περνάει το κατοικίδιό μας καλά και να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο. Το νερό και το φαγητό δεν αρκούν. Χρειάζεται και εμάς. Την παρέα μας, την αγάπη και τη φροντίδα μας. Χρειάζεται να είμαστε μαζί του και να ασχολούμαστε με αυτό. Αυτό είναι μια κανονική ζωή για εκείνο. Αυτή είναι η σωστή ζωή για αυτό. 

Οι καθημερινότητες των περισσότερων από εμάς, είναι γεμάτη αρμοδιότητες που μας αναγκάζουν να είμαστε εκτός σπιτιού για πολλές ώρες. Ενώ όταν επιστρέφουμε σπίτι είμαστε αρκετά κουρασμένοι για να ασχοληθούμε μαζί τους. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψιν πριν την απόκτηση του νέου μας τετράποδου φίλου. Το να μείνει ένας σκύλος για 8 με 10 ώρες σε ένα κλουβί, σε ένα δωμάτιο ή ακόμα και σε έναν εξωτερικό χώρο μόνος του, είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να οδηγήσει το σκύλο στο άγχος του αποχωρισμού με αποτέλεσμα καταστροφικές συμπεριφορές όπως το μάσημα των επίπλων, το λέρωμα, το σκάψιμο ή το ασταμάτητο γάβγισμα ή ακόμα και ουρλιαχτό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει το σκυλί σε κατάθλιψη.

Οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τους σκύλους αλλά δεν παύουν να χρειάζονται την προσοχή σας. Τα κατοικίδια είναι σαν τον άνθρωπο. Χρειάζονται φρέσκια τροφή, καθαρό νερό, παρέα, αγάπη και άσκηση σε καθημερινή βάση. Μην ξεχνάτε επίσης ότι για να τα πραγματοποιήσουν όλα αυτά χρειάζονται απαραιτήτως τη δική σας συμβολή. 

Αφήστε μια απάντηση