Επιστροφή στα θρανία!

Οι διακοπές έφτασαν στο τέλος και σε λίγες μέρες το κουδούνι θα ηχήσει και πάλι στις σχολικές αυλές. Η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού μοιάζει να ξεθωριάζει μπροστά στο ημερολόγιο όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν όμως μικρά τρικ που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση ακόμη και στα πιο απαισιόδοξα παιδικά μουτράκια.

📍Επιστροφή στο πρωϊνό ξύπνημα. 
Ξεκινήστε αρκετές μέρες πριν την ρουτίνα του πρωϊνού ξυπνήματος, ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι κάθε μέρα και νωρίτερα, ώστε να δώσετε το χρόνο στα παιδιά να προσαρμοστούν στη νέα σχολική πραγματικότητα.

📍Επαναφέρετε την επαφή με τα βιβλία. 
Ξεκινήστε να διαβάζετε μαζί τους ένα νέο βιβλίο, επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς ή αναζητήστε μαζί τους τα νέα σχολικά είδη

📍Καταστρώστε μαζί τους το νέο σχολικό πρόγραμμα. Αποφασίστε πότε και πού θα κάνουν τα μαθήματά τους, ποιές ώρες θα ασχολούνται με τις αθλητικές τους δραστηριότητες και πότε θα ξεκινά η ελεύθερη ώρα της ημέρας. Συζητήστε μαζί τους για τους στόχους της νέας χρονιάς και βρείτε τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση.

📍Ανανεώστε τον χώρο μελέτης. 
Κάντε μικροαλλαγές στον χώρο που διαβάζουν τα παιδιά, αγοράστε κάποιο νέο αντικείμενο και προτρέψτε τα να συμμετέχουν, ώστε να μάθουν να αγαπούν και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή στο δικό τους χώρο.

📍Δημιουργήσετε μαζί τους την εμφάνιση της πρώτης μέρας του σχολείου. 
Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν ρούχα και παπούτσια, δοκιμάστε νέα χτενίσματα, κάντε αλλαγές στην ντουλάπα και αποσυμφορείστε την με ό,τι δεν τους κάνει ή δεν τους αρέσει πλέον να φορούν.

📍Διατηρήστε την αγάπη για νέες δραστηριότητες.
Αν το καλοκαίρι το παιδί ασχολήθηκε με κάποια νέα δραστηριότητα, προσπαθήστε να τη διατηρήσετε μέσα στην υπόλοιπη χρονιά.

📍Κάντε μια νέα οικογενειακή απόδραση. 
Οργανώστε μια σύντομη εκδρομή σε κάποιον κοντινό προορισμό, ή μία επίσκεψη σε ένα πάρκο στην πόλη για να θυμίσετε στα παιδιά πως οι όμορφες αναμνήσεις χτίζονται όλο το χρόνο..

Τέλος, άν το παιδί θα πάει σε καινούργιο σχολείο, μπορείτε να κάνετε μια – δυο επισκέψεις πριν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού ώστε να πάρει μια πρώτη ιδέα από τους βασικούς χώρους του νέου του σχολείου και να μειώσει το άγχος της πρώτης ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση