Τα μάτια μας είναι η ψυχή μας

«Αγαπώ τους ανθρώπους που φορούν την ψυχή τους στο πρόσωπο τους». Jim Morrison

Μόνο που η #μάσκα έκρυψε ένα μεγάλο μέρος της εκφραστικότητας του προσώπου και τώρα #επικοινωνούμε κυρίως με τα #μάτια μας. Τα μάτια μας που έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη στην εξωλεκτική #επικοινωνία γιατί σε αυτά καθρεφτίζονται τα πραγματικά μας #συναισθήματα και εκφράζουν #εύγλωττα αυτό που ίσως το υπόλοιπο πρόσωπο παραπλανά κοινωνικά. 

Γιατί τώρα ξέρεις πραγματικά αν κάποιος χαμογελά με την καρδιά του. Το βλέπεις στις άκρες των ματιών του που συσπώνται για να ακολουθήσουν τα χείλη. Τώρα μαθαίνεις να αναγνωρίζεις την #αμφιβολία, την #καχυποψία, την #απορία, το #ενδιαφέρον, τον #ενθουσιασμό, την ειρωνία, την αρνητική διάθεση από την παρατήρηση των ματιών, των φρυδιών και των βλεφάρων που ζωγραφίζουν γλαφυρά τα συναισθήματα του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλείς. Αναζητάς να νιώσεις από την έκφραση των ματιών και το φιλικό #νεύμα του κεφαλιού την πραγματική #σύνδεση που θα οδηγήσει στη θεμελίωση της εμπιστοσύνης με το συνάνθρωπο σου.

 Ίσως τελικά η μάσκα να είναι μια μοναδική #ευκαιρία να σπουδάσουμε συνειδητά την αυθεντική επικοινωνία που κρύβουν τα μάτια μας….