Η θεραπευτική δύναμη των λίθων και των κρυστάλλων

Τους κρατάς στα χέρια σου και μοιάζουν μαγευτική εικόνα από καλειδοσκόπιο. Το φως του ήλιου πέφτει πάνω τους και οι αντανακλάσεις τους είναι ικανές να παγώσουν στιγμιαία το χρόνο και να σε ταξιδέψουν σ’ ολόκληρο το σύμπαν. 

Οι κρύσταλλοι είναι εντυπωσιακοί….αλλά και θεραπευτικοί. Γεννήθηκαν στα έγκατα τις γης αλλά χάρη στη φυσικοχημική τους σύνθεση, θεωρούνται ότι εκπέμπουν δονήσεις στα ζωτικά κέντρα του σώματος μας και εναρμονίζουν τις ενεργειακές αστάθειες. Αστάθειες που προκαλούνται από το στρες ή από ψυχικά τραύματα του παρελθόντος που έχουμε συμπιέσει και εκτοπίσει στις απόμακρες πτυχές της ύπαρξης μας. Η θεραπεία με κρυστάλλους αποτελεί μια ‘ολιστική’ θεραπεία που αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα, το νου και το πνεύμα. Όταν θεραπεύονται οι αιτίες των προβλημάτων στο ενεργειακό επίπεδο τότε τα αποτελέσματα είναι άμεσα και στο σώμα, το φυσικό επίπεδο. 

H κρυσταλλοθεραπεία στην εποχή μας συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς σύγχρονες μεθόδους συμπληρωματικής θεραπείας, παρόλο που είναι μια πανάρχαια τεχνική ίασης. Για χιλιάδες χρόνια οι αρχαίοι πολιτισμοί αξιοποιούσαν την ενέργεια των κρυστάλλων και των ημιπολύτιμων λίθων για να προσφέρουν πνευματική, ψυχική και κατ´ επέκταση σωματική θεραπεία, «ξεμπλοκάροντας» την ενέργεια στα τσάκρα, τις ενεργειακές πύλες στο ανθρώπινο σώμα, βοηθώντας την να ρέει ελεύθερα. Σε μοριακό επίπεδο τόσο το ανθρώπινο σώμα όσο και οι ενεργειακές πέτρες παρουσιάζουν χημικές ομοιότητες και γι’ αυτό πολλοί θεωρούν ότι ανταποκρινόμαστε στις δονήσεις που εκπέμπουν και στην ενέργεια που αποθηκεύουν και μεταδίδουν.

Οι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των ορυκτών οφείλονται σε φυσικές και όχι σε υπερφυσικές ιδιότητες. Η επίδραση των ορυκτών στον οργανισμό έγκειται στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη που διαθέτουν και εξαιτίας αυτής η κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να διεισδύσει σε κάποιες περιοχές του σώματος μέσω του λεμφικού συστήματος. Oι περίφημες φωτογραφίες Kirlian απέδειξαν πως οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά λειτουργούν πράγματι ως ενεργειακοί πομποί που συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των κυτταρικών λειτουργιών μας.Ο κόσμος των κρυστάλλων είναι ιδιαίτερα γοητευτικός. Όσο και αν προσβλέπουμε στις μαγικές ιδιότητες τους, όσο και αν ασπαζόμαστε τις εναλλακτικές προσεγγίσεις υγείας, πάντα οφείλουμε να ακουμπάμε με εμπιστοσύνη στον ιατρικό κόσμο για τη διάγνωση και τη θεραπευτική καθοδήγηση επίλυσης των θεμάτων που αφορούν την υγεία μας. 

Credits to: vita.gr
kisslaurenne.com
ingolden.gr
missbloom.gr
bodyinbalance.gr