Η γενιά των boomers

Εργάζονται ακόμη. Είναι η γενιά των boomers( 1946-1964). Η μεταπολεμική γενιά που πήρε το όνομά της από την έκρηξη των γεννήσεων μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Είναι οι επαναστάτες των νεανικών χρόνων και οι καινοτόμοι ώριμοι επαγγελματίες που γέννησαν πολλά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής.

Με τουλάχιστον 3 δεκαετίες εργασιακής εμπειρίας συνεχίζουν να προσφέρουν ακούραστα και δυναμικά με ψυχή και πάθος στην κοινωνία μας. Οι νεότεροι, τους αντιμετωπίζουν συχνά με συγκατάβαση και αδιαφορία. Μάλλον και λίγο υποτιμητικά. 

Χρειάζονται γυαλιά για να διαβάσουν και γράφουν στην οθόνη του κινητού με τον δείκτη του χεριού τους. 

Μα πάνω απ´όλα είναι η γενιά που καθόρισε το εργασιακό ήθος. Αυτό που τόσο συχνά λοιδορείται από τους νεότερους. Παίρνουν την εργασία τους πολύ σοβαρά. Συχνά, πάνω και από τον εαυτό τους. Δεν κάνουν απλώς μια δουλειά. Αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την ευθύνη της δουλειάς τους. Και όχι για την προσωπική τους ικανοποίηση αλλά για το καλό της επιχείρησης που εργάζονται. Την αισθάνονται δική τους και ας μην τους ανήκει. Πολλοί έχουν αφιερώσει όλη τους την ζωή σε μια επιχείρηση, συσχέτισαν την ύπαρξη της μαζί τους, στήριξαν την φήμη της, τους εργαζομένους της, τους προμηθευτές της, τους πελάτες της. Για αυτή την γενιά οι όροι :διεκδίκηση ελεύθερου χρόνου, εξισορρόπηση εργασίας με την προσωπική ζωή, εξ’αποστάσεως απασχόληση, αμοιβόμενη επ’αορίστου άδεια, τουρισμός αναψυχής με τηλεργασία, είναι άγνωστες λέξεις. 

Σύντομα θα συνταξιοδοτηθούν. Το αξίζουν γιατί έχουν δουλέψει πολύ.

Αναρωτιέμαι ποιος θα κάνει «τη δουλειά»στη θέση τους;

Η γενιά αυτή δεν έχει μόνο πτυχιούχους ανώτατων σχολών, έχει εργάτες, έχει βιοπαλαιστές, έχει ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν την χειρωνακτική εργασία, ούτε τη θεωρούσαν υποτιμητική. 

Ποιος άραγε θα πάρει τη θέση τους;

Ποιος θα αναλάβει με ήθος την ευθύνη της εργασίας τους;

Αναρωτιέμαι…

Credits to: Heiko Rossel/ LinkedIn