Διακοπές και ταξίδι με το αεροπλάνο!

Διακοπές και ταξίδι με το αεροπλάνο! Πολύ πριν την περίοδο της πανδημίας γνωρίζαμε ότι η πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος από λοίμωξη του αναπνευστικού όταν ταξιδεύει με το αεροπλάνο είναι μεγάλη. Όταν δε κάθεται κοντά σου άνθρωπος με ενεργή νόσο τότε η πιθανότητα μετάδοσης φτάνει στο 80%!

Τώρα όμως η προφύλαξη μας είναι κρίσιμης σημασίας γιατί ο κορωνοϊός απειλεί την ίδια μας τη ζωή. Λαμβάνουμε σχολαστικά μέτρα :

Καθαρίζουμε με αντισηπτικά μαντηλάκια το τραπεζάκι, τα μπράτσα του καθίσματος και την επιφάνεια που ακουμπά το κεφάλι μας. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν μικρόβια και ιοί που μπορούν να ζήσουν έως και 168 ώρες στις επιφάνειες αυτές. 

– Φοράμε τη μάσκα μας από τη στιγμή που μπαίνουμε στο αεροδρόμιο έως και τη στιγμή που θα εξέλθουμε από το αεροδρόμιο του προορισμού μας.

– Δεν ανοίγουμε τον εξαερισμό και ούτε τον στρέφουμε πάνω στο πρόσωπο μας όσο και αν ζεσταινόμαστε. 

– Δεν βάζουμε αντικείμενα ή φαγητό στην τσέπη του μπροστινού μας καθίσματος. 

– Πλένουμε τα χέρια μας με επιμέλεια πριν και μετά την πτήση. Χρησιμοποιούμε αντισηπτικό διάλυμα χεριών κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

– Αποφεύγουμε να ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της πτήσης και πριν σιγουρευτούμε ότι τα χέρια μας είναι καθαρά. 

– Αλλάζουμε τα ρούχα που φοράμε μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας γιατί τα ρούχα μας μεταφέρουν όλο το μικροβιακό φορτίο με το οποίο ήρθαμε σε επαφή. 

– Τέλος, φροντίζουμε πριν ταξιδέψουμε αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών μας να τρώμε υγιεινά, να κοιμόμαστε καλά και να ασκούμαστε για να κρατάμε το ανοσοποιητικό μας δυνατό και απρόσβλητο από τις ασθένειες. 

Καλό ταξίδι! Καλές διακοπές! Γυρίστε πίσω υγιείς και ασφαλείς!